Pages

2014. március 29., szombat

Injekciós tűvel támadt biztonsági őrökre a tolvaj, egy fegyveres civil állította meg

Egyesült Államok - A rendőrség elmondása szerint egy fegyveres civil sietett az áruházi biztonsági őrök segítségére, akikre egy használt injekciós tűvel támadt egy heroin-függő áruházi tolvaj.

Az incidens hétfő délután történt a Home Depot áruházban, ahol az őrök megpróbáltak visszatartani a 26 éves Joshua Joseph Silva-t, akit tetten értek miközben lopott. Ahelyett hogy együttműködött volna a biztonsági őrökkel, a férfi erőszakosan rájuk támadt hogy elkerülje a későbbi letartóztatását. A dulakodás közben Silva előkapott egy használt injekcióstűt a kabátja alól és azzal kezdett támadni. Hadonászott és csapkodott a tűvel és többször is megszúrta az egyik őrt.

Egy vásárló -aki rejtett fegyverviselési enedéllyel rendelkezett- szemtanúja volt az eseményeknek és azonnal a megtámadottak segítségére sietett. A civil fegyveres elővette a lőfegyverét és ráparancsolt Silva-ra, hogy dobja el a fecskendőt és feküdjön a földre.

Silva belátta hogy nem lett volna esélye a fegyver ellen, megadta magát és azt tette amit mondtak neki. Eldobta a injekcióstűt és leült a parkolóban a rendőrség kiérkezéséig. Mikor meghallotta hogy jönnek érte, még megpróbált elfutni, de nem jutott messzire. Mikor a rendőrök beérték, akkor már nem állt ellent a letartóztatásnak.

Az összeszúrkált biztonsági őrt kórházban látták el, utána hazaengedték. A használt fecskendőt a rendőrség laborjában tesztek alá vetik, amivel kiderülhet hogy fertőző volt-e a szennyezett tű.

A névtelenséget kérő civil, aki megállította a támadót csak annyit nyilatkozott, hogy muszáj volt hogy közbelépjen, mert az elkövető annyira erőszakos volt, hogy ha akkor nem lép közbe, az talán az egyik fegyvertelen biztonsági őr életébe is kerülhetett volna.

http://www.nydailynews.com/news/crime/would-be-thief-attacks-guards-dirty-syringes-cops-article-1.1734382

2014. március 28., péntek

Fegyverbetiltásért agitáló politikus, csúnya lebukással

Leland Yee, kalifornia Demokrata liberális szenátora az egyik leginkább fegyvertartás ellenes politikus. Mindenféle új fegyvertartást korlátozó törvénytervezeteket adott be, a 3D nyomtatókat is betiltotta volna mikor kiderült hogy azzal fegyveralkatrészeket lehet nyomtatni.

A fegyvertartás ellen agitáló politikust most letartóztatták. A vád: Fegyvercsempészet!  

Miközben a lakosság előtt eljátszotta a szerepet, addig a háttérben sötét törvénytelen bűncselekményeket követett el. A San Jose Mercury jelenti: "Yee-t fegyvercsempészettel és engedély nélküli illegális fegyverimportálással, ezen felül 6 rend beli csalással is vádolják. Ezek a bűncselekmények egyenként is 20 éves börtönbüntetéssel súlythatóak, amellett 250.000 dolláros bírsággal. A fegyvercsempészetért 5 év börtön járhat és szintén 250.000 dolláros büntetés. Ezek a vádak azért is sokkolóak, mert Yee volt az egyik legaktívabb politikus aki a fegyvertartás szigorításán, illetve betiltásán ügyködött.

- Senki nem is sejtette hogy ilyen megtörténhet és így mindenki meghökkent az eseten. - mondta Corey Cook, a San Francisco-i egyetem hivatali vezetője. - Ez eszméletlen egy ügy... a politikai korrupció az szörnyű, de ez a mostani, ez egy különösen felháborító eset.

A szenátor illegális fegyvereladásokban segédkezett, kampányadományokért cserébe. Az FBI ügynökei -akik maffiatagoknak adták ki magukat- ajánlottak fel pénzt a politikusnak, aki el is fogadta a pénzt. A Demokrata szenátor jelenleg fél millió dolláros óvadék ellenében hagyhatja el az előzetest. Az ügyben jelenleg 26 gyanúsítottat tartóztattak le a hatóságok.

A nyomozás 5 évvel ezelőtt kezdődött, mikor is egy Hong Kong-i kapcsolatokkal rendelkező USÁ-ban maffiát futtató gyanúsított után kezdtek bizonyítékokat gyűjteni.

Néhány szóban összefoglalva a szenátor az emberektől elvette volna a fegyvertartás alkotmányos jogát, miközben ő a maffiával illegális fegyverekkel látta el a legkeményebb bűnözőket.  

http://gunssavelives.net/anti-gun-politicians/ho-lee-s-anti-gun-california-senator-arrested-for-gun-trafficking/
http://www.huffingtonpost.com/2014/03/26/leland-yee-gun-traffickin_n_5038152.html

http://foxnewsinsider.com/2014/03/27/california-democrat-leland-yee-arrested-accused-working-mob-illegal-gun-deals

2014. március 26., szerda

USA: Földcsuszamlás Washington államban

Washington állam, USA - A hivatalos értesülések szerint eddig 24 halálos áldozata van az USA történelmének egyik lepusztítóbb földcsuszamlásának.

176 ember tűnt el, miután egy 5 napig tartó esőzés megindította az egyik domboldalt, ami keresztül csúszott egy folyón, egy úton és elsöpört egy lakott területet, ahol több tucat házat temetett maga alá egy Oso nevű község közelében.

A hatóságok remélik hogy az áldozatok száma még sem lesz annyira magas.

A túlélők keresése teljes erővel zajlik, kutyákat is bevetettek a holttestek felkutatására és elektromos szerkezetekkel keresik a földben az üregeket.




Az előrejelzések folyamatos esőzést jósolnak ami megnehezíti a keresést és így további áldozatokat szedhet az időjárás. A hatóságok szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy a betonkeménységű földréteg alatt túlélőket találjanak.
"Nem hátrálunk meg. Mindenkit kiszedünk a föld alól, még azokat is akikről már lemondtak." - jelentette ki a helyi tűzoltóparancsnok.

Ez a földcsuszamlás az egyik legpusztítóbb az Egyesült Államok történetében, az ott élő emberek élete teljesen tönkrement mikor a 300 méteres csuszamlás mindent letarolt.
1969-ben 150 embert halt földcsuszamlás miatt, Virginia államban. (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2014/03/26/us-usa-mudslide-washingtonstate-idUSBREA2L0R020140326

Betonbunker domb tetején eladó

Miket lehet találni az ingatlanpiacon?

Eladó: Fél hektáros területen lévő 139 négyzetméteres betonból épült objektum, mikrohullámú toronnyal az oldalán. Egy domb tetején van, nincsenek szomszédok. A tökéletes menekülőhely. Áram van, víz nincs.

Ára: 49.000 dollár



Kétszínű toleránsok

Így néz ki az, mikor a magukat toleránsoknak mondó fegyver-gyűlölők nem bírják elviselni a másik oldal véleményét. Fegyverellenes gyűlést hirdettek egy főiskola elé, de az iskola vezetősége elküldte őket. Ezután egy templomhoz szervezték át a tüntetésüket.

Ott megjelent a másik oldal is, néhány aktivista személyében. Ők úgy gondolták, hogy csendesen szétosztanak néhány szórólapot, amiből az emberek megtudhatnak néhány információt, így majd kialakíthatják a saját véleményüket. Ez persze a szervezőknek -főleg egy piros kabátos nőnek- nagyon nem tetszett és megpróbálta megakadályozni a szórólapozást. Először a sértegette a férfit, elé állt, nem engedte továbbmenni. A férfi végül elkezdte osztogatni a szórólapokat és mondta az jelen lévőknek, hogy olvassák el és gondolkozzanak, legyen saját véleményük, de a nő követte a férfit és folyamatosan kiabálta a férfi mögött hogy "Ez itt egy parazita! Senki ne olvasson! Adják ide a papírokat, kidobjuk a szemetet!".

Persze a piros kabátos nő nem is tudta mi állt a papíron, el se olvasta, csak annyit tudott hogy ami a szórólapon van, az neki nem tetszhet. A rendezvény után megkérdezték a nőt, hogy miért vette el a papírokat és miért nem akarja hogy az embereknek saját véleményük legyen, de ő ekkor rájuk kiabált, hogy takarodjanak, különben rájuk hívja a biztonságiakat. Érdekes, mert ő rendezett jelenetet, kiabált, másokat sértegetett és elállta a szórólapozó férfi útját, nem engedte tovább és szerinte az rendben volt, de mikor kényelmetlen kérdéseket tettek fel neki, akkor ő rögtön a bizontonságiakkal fenyegette meg a kérdezőt.

Mindezek után pedig kidobták őket a templom előtti területről, mindenféle indok nélkül. Annyit mondtak, hogy "Nem akarjuk hogy maguk itt legyenek." Ha nincsenek érvek, akkor cenzúra kell, az ellenoldal kitiltása rendezvényekről.

 

2014. március 24., hétfő

Szlovén fegyverbolt

EU-ban fegyverbolt? És nem gázriasztókat árulnak? Látszólag a szlovénoknál se lehet olyan rossz a helyzet.



A szlovén fegyvertörvényekről ezt írják:

"A gun permit is easy to get and we can have pretty much anything."

"Fegyvertartásit könnyű kapni és nagyjából bármit megvehetünk."

Amiket még írnak a törvényekkel kapcsolatban:

"Slovéniában speciális gyűjtői engedéllyel lehet vásárolni teljesen automata fegyvereket is, csak tilos velük lőni. Fegyver hosszát szabályozó törvények nincsenek, úgyhogy lehet egy puska rövid csövű, nem tiltja törvény."

Akkor Csehország, Szlovákia és Svájc mellé, jó példának fel lehet hozni Szlovéniát is.

2014. március 23., vasárnap

Sikertelen öregezés


Nebraska, Egyesült Államok - A rendőrség elmondása szerint a 66 éves Ronald Green épp tévét nézett, mikor egy csattanó hang kíséretében beszakadt az otthona bejárati ajtaja. Ramon R. Matlock berontott a házba, Green úr pedig a hálószobájába futott a revolveréért. A támadó Green felé ütött, Green úr pedig rálőtt egyet Matlock mellkasára, egy második lövéssel pedig hastájékra célozva sütötte el a fegyverét. A hatóságok elmondták, hogy Matlock még kifutott az ajtón, de csak a ház előtti füves részig jutott, ahol összeesett.  


Mikor kiértek a helyi hivatalos szervek, ők már csak a támadó halálát tudták megállapítani. Matlock családja azt mondja, hogy ez az egész csak félreértés lehetett.


"Ez csak véletlenül történhetett"

A család szerint a tizenéves ivott, zavart volt és azt hitte hogy a nagynénje házába ment be. Hogy az ajtót betörve ment be a házba és hogy a ház tulajdonosát meg akarta ütni? Lehet hogy a nagynénjét is mindig így látogatta meg?  

Az ügyész szerint Ramon már nem volt ismeretlen a szomszédság és a hatóságok előtt. Mivel Ramon erőszakkal tört be a házba és megtámadta a ház tulajdonosát, így az önvédelem jogosan történt.

A 66 éves idős ember ellen nem indítanak eljárást.

http://bearingarms.com/teen-gunned-down-after-he-accidentally-kicked-in-door-attacked-homeowner
http://www.ketv.com/news/no-charges-to-be-filed-in-weekend-fatal-shooting/24900132