Pages

2014. szeptember 25., csütörtök

11 éves kislány lőtte le az anyukájára támadó férfit

A hősiesség nincs életkorhoz kötve, ahogy a következő hír is ezt bizonyítja. Egy 11 éves oklahomai kislány egyértelműen kiérdemli hogy "hős" jelzőt, miután tegnap a bátor tettével megvédte az édesanyja életét.

Amikor a nő erőszakos volt barátja betört az otthonukba -akit bírói utasítás tiltott el attól hogy egyáltalán odamenjen hozzájuk-, a férfi megtámadta és leszúrta a nőt. Szerencsére a nő 11 éves lánya tudta hogy mit kell tennie.

A rendőrség nyilatkozata szerint a Henry nevű férfi berontott a házba és megtámadta a nőt. Egészen addig bántalmazta, amíg a nő lánya -a 11 éves Jayda- felkapott egy pisztolyt és többször is rálőtt vele a férfire,  akit kétszer el is talált. A családra támadó férfi még megpróbált elmenekülni a sérüléseivel, de nem jutott túl messzire, mert nem sokkkal később megtalálták az utcán.  

Az erőszakos férfit és a megtámadott nőt is kórházba vitték. A gyanúsított súlyos állapotban van, de ha nem hal meg akkor a lábadozási idejét már rács mögött fogja tölteni. A nő szúrt és egyéb sérüléseket szenvedett, de valószínűleg fel fog épülni.

A 11 éves kislány aki leadta a lövéseket és a nő másik 4 gyereke jelenleg biztonságban van, az ideiglenes elhelyezésükről hivatlból gondoskodtak a hatóságok. A lány ellen nem indul eljárás, mivel azért lőtt hogy megmentse az édesanyja életét, ami sikeresen meg is történt.

Néhány politikus logikája szerint a nőt kellene letartóztatni és elítélni, amiért a lőfegyveréhez hozzáférhettek a gyerekei, pedig egyértelmű hogy ha ez esetben a gyerek nem tudja felkapni a pisztolyt, akkor valószínűleg mind az 5 gyereknek anya nélkül kellene leélnie a további életét. 

http://gunssavelives.net/self-defense/video-11-year-old-girl-shoots-man-who-attacked-and-stabbed-her-mother-saves-her-life/

Videó (angol szöveg fordítás nélkül):

http://www.okcfox.com/video?autoStart=true&topVideoCatNo=default&clipId=10619785

2014. szeptember 21., vasárnap

Sokkoló hír: Betörőt sörétessel szórták meg, aztán menekülés közben az elektromos kerítés is megrázta

Miután beterítette söréttel a rablót, Cathy Kouba úgy véli, hogy a Mossberg-je "a legjobb anyák napi ajándék" amit valaha kapott.

A rabló El Reno-ban, Oklahomában szemelte ki a házat. A házban lakó Cathy Kouba nem sokat teketóriázott, hanem akcióba lépett. hátulról meglepte a rablót aztán rálőtt a sörétesével.

Cathy csütörtök éjjel arra ébredt, hogy a ház biztonsági rendszere jelzett. Elmondása szerint tudta hogy valaki be akarja rúgni a hátsó ajtót.

"Van egy mozgássérült lányom, aki a lenti szinten aludt. Attól féltem hogy valaki bántani fogja, úgyhogy az anyai ösztön rögtön üzembe kapcsolt, értheti. Én mindenért keményen megdolgoztam, úgyhogy senki nem jöhet csak úgy és veheti el tőlem azt amim van." - mondta Kouba.  

Felkapta a fegyvert amit a fiától kapott anyák napjára és kifutott a főbejáraton, majd a rabló háta mögé került.

"Csőre töltöttem, láttam hogy az ajtót már be is törte, aztán őt is észrevettem, ahogy a kerítésnél volt és épp menekülni készült." Rálőtt, úgy gondolja hogy fenéken találta. Hogy még szánalmasabb legyen a bűnöző helyzete, még az elektromos kerítés is megrázta, mielőtt még átvergődött rajta és elmenekült.

A rendőrök vérnyomot találtak, ami a betörőé lehet, de még nem kapták el a gyanúsítottat.

Bár menekült a bűnöző és úgy lőtt rá Kouba, ami illegális, de úgy tűnik hogy a hatóságok nem igazán akarják ezért Kouba-t vád alá helyezni. Az ügyészek úgy is tudják, hogy szinte semmi, vagy egyáltalán semmi esély nem lenne arra hogy egy anyát, aki egy testi fogyatékos gyereket nevel elítéljenek.

Igaz, vannak más államok ahol biztosan vád alá helyeznék és elítélnék, de Oklahoma az más. Viszont jobb ha mindenki csak akkor használja a fegyverét, amikor közvetlen támadás éri.