Pages

2015. július 24., péntek

1 fegyver nem arzenál, 10 fegyver nem arzenál, 1200 fegyver viszont

Egy 60 éves halott férfi házában és garázsában 1200 darab lőfegyvert találtak. A nyomozás kiderítette, hogy mindegyiket legálisan vásárolta. A fegyverek között voltak maroklőfegyverek, puskák és sörétes puskák is. A fegyverekhez tartozott még több mint 2 tonna lőszer is. A férfi otthonában a hatóságok találtak 230.000 dollárt is, amiről a férfi felesége nem is tudott. Arról sincs információ hogy a férfi a gyűjteményére honnan szedte a pénzt, mert csak a fegyverek és lőszerek értéke több mint fél millió dollár.


De ez a történetnek még csak nem is az érdekes része. A halott férfi felesége azt mondta hogy a férje egy földönkívüli, akit a világ megmentése céljából küldtek a bolygóra. A nő anyja azt nyilatkozta hogy az egész sztori olyan mint egy sci-fi film, épp csak ez velük tényleg megtörtént.

A férfi holtteste 2 héten át volt az autójában. A férfi felesége és a főnöke is elhitték hogy a férfi csak félig volt ember, félig földönkívüli volt és hogy a kormánynak dolgozott.

Az ügyvéd szerint igazából bárkinek dolgozhatott volna, mivel olyan sok pénz és érték volt a házban, így furcsa hogy az egész történet nem más mint egy kényszerképzetre alapuló földönkívüli sztori. 4-5 autója is volt, amiket sivatagi utazásra és harcra alakított át. 

A halott férfi felesége azóta sem ment haza, ő azóta is azt hiszi hogy a férje egy földönkívüli ügynök volt.

A férfinek volt még két raktárhelyisége, amit azóta sem tártak fel a hatóságok, de ott lehet még bármi, talán még több lőfegyver és lőszer vagy még több készpénz.


Eredeti cikk, 2 videóval:

http://ktla.com/2015/07/22/dead-man-with-hundreds-of-weapons-linked-to-disappearance-of-oxnard-mother/

Az Index is írt róla:

http://index.hu/kulfold/2015/07/23/1200_fegyvert_talaltak_a_halott_ferfi_hazaban/

2015. július 23., csütörtök

Nyíltan fegyvert viselő veterán férfi lőtt le egy rablót

Georgia állam, USA: Egy férfi fegyverrel az oldalán gondolta hogy betér egy benzinkútra és felváltat egy 20 dollárost. Besétált a benzinkútra, akkor hallotta meg hogy mi történik, mert valakik épp kirabolták a benzinkutat. 

 "Tedd a pénzt a papírzacskóba!" - utasította az elkövető a pénztárost, miközben egy pisztolyt fogott rá. 

A vásárló ekkor elővette a saját fegyverét és a rablóra fogta. Akkor a rabló ránézett, a vásárló pedig lőtt. A bűnöző az oldalához kapott, majd kifutott, de ahogy kifelé futott, még kétszer rálőtt a férfi. A rabló (18 éves) beugrott a menekülő járművükbe, amit egy 17 éves vezetett. Elhúztak az autóval, de később megálltak és felhívták a hatóságokat, mert rájöttek hogy a fegyveres fiatal rabló sérülései súlyosak. 

A rendőrség a sofőrt megbilincselte és letartóztatta, a sebesült bűnözőt pedig a mentők vitték el. A sérült kritikus állapotban van, ha meghal akkor a társát a törvény szerint nem csak fegyveres rablásért, hanem gyilkosságért is elítélhetik. 

A sheriff ennyit mondott az esetről: "Az emberek már megunták a menekülést. Rablás, lopás, fosztogatás, az emberek belefáradtak ezekbe. A bűnözők akik ezt csinálják jobban teszik ha rájönnek, hogy bár ők vadásznak másokra, de attól még nem biztos hogy a végén ők jönnek ki ép bőrrel a balhéból."

http://bearingarms.com/open-carrying-veteran-did-what-he-had-to-do-saving-clerk-from-armed-robber/