Pages

2018. július 1., vasárnap

Fegyveres lelkész akadályozott meg egy tömeggyilkosságot

Tumwater, Washington állam, USA - Június 17-én (vasárnap) egy bekattant fegyveres kezdett lövöldözni a Tumwater-i Walmart bevásárlóközpontban. Először két embert lőtt meg, mert az autójukat akarta elvenni, de ez nem sikerült neki. Az egyik áldozata súlyos sérüléset szenvedett, a másik sebesültet a kezén érte a lövés. Aztán mégis hozzájutott egy autóhoz, amit ellopott és azzal ment a bevásárlóközponthoz.

Fél órával később sétált be az üzletbe, ahol szintén lövéseket adott le, bár ott nem talált el senkit. Az emberek fejvesztve menekültek, a parkolóban az autók csikorgó kerekekkel hajtottak el a helyszínről.

A lövöldöző kiment és a parkolóban újra meglőtt valakit.

Akkor lépett közbe a lelkész, akinél épp ott volt az lőfegyvere. Elővette a magánál tartott önvédelmi eszközt és lelőtte vele a dühöngő férfit.

A támadót jól ismerte már a rendőrség, drog és illegális fegyverügyletek miatt.

A lelkész először nem szerette volna ha nyilvánosságra kerül a neve, de később engedett a sajtó nyomásának és nyilatkozott nekik.

"- Ugyanazért hordok fegyvert magamnál, mint amiért elsősegélydobozt. Remélve hogy nem lesz rájuk soha szükségem, de a biztonság kedvéért nálam vannak."

Mivel egyértelműen életeket mentett, a veszélyes támadót leterítő lelkésznek sokan mondanak köszönetet a hősies tettéért.