Pages

2018. április 27., péntek

Videó Blog - #16 - Rendőrsztori 2

2018. április 22., vasárnap

Fegyverjogi tömegtüntetés Washington államban

Olympia, Washinton, USA -- Szombaton délután ezrek jelentek meg Washington államszékhelyén. A "Felvonulás a Jogainkért" demonstráción a nagy tömegben látszólag sokféle ember volt, sok féle nézetekkel, viszont mindannyian fegyvertartást támogató molinókkal, feliratokkal és pólókkal vettek részt. Sokan lőfegyvereket is viseltek a rendezvényen.

A sajtónak azt nyilatkozták a résztvevők, hogy a fegyvertartási jogok támogatása okán vettek részt az eseményen, illetve mind azt érzik hogy ezen jogot most komoly támadások érik. A demonstráció egyik főszervezője egy fiatal főiskolás nő volt. 

Természetesen volt olyan baloldali sajtóorgánum ami kitett magáért. Először leírták hogy több mint 2000 fő jelent meg, majd átírták a cikket 1000 főre, és ezután a cikk címének azt adták hogy "százak jelentek meg". A csoda hogy ezt később nem javították át "néhány tucat"-ra, vagy még kevesebbre. A valóság az, hogy Facebookon is majdnem 2000 fő jelezte hogy részt kíván venni a rendezvényen és a fotókból egyértelműen kiderül, hogy akik ígérték, azok tényleg oda is mentek, sőt még többen is. A résztvevők és a sajtó többsége is nagyjából 2500 főre becsülte a tömeget.

Érdekesség, hogy egy gyanús személy Facebookon hamis rendezvénylapot indított, 600 embert odacsalogatva, majd az utolsó pillanatban szétküldte mindenkinek hogy "a rendezvény elmarad", amivel elég nagy zavart okozott, viszont nem érte el a célját és a tömeg végül odatalált a helyszínre.

Nagyjából 12 felszólaló mondott beszédet a tömegnek.

A demonstrációt a Washington állami Rendőrség biztosította, az eseményen semmilyen incidens nem történt.

A fotók forrása a Facebook rendezvény-oldala

http://q13fox.com/2018/04/21/thousands-attend-rally-for-gun-rights-in-olympia/
https://www.seattletimes.com/seattle-news/politics/gun-rights-advocates-rally-in-washington/ http://www.thenewstribune.com/news/local/article209553069.html


A szintén Washington állam beli Spokane városban is tartottak egy fegyveres demonstrációt, amin - a fotókból és a Facebook oldalból ítélve - körülbeül 200-250 ember jelent meg.
https://www.kxly.com/news/local-news/crowd-marches-for-second-amendment-in-franklin-park/732785018
http://www.spokesman.com/stories/2018/apr/21/gun-rights-advocates-come-well-armed-to-protest/#/3

Videó: '92-es Los Angelesi zavargások - David Joo fegyverbolt üzletvezető