Pages

2014. január 18., szombat

Őrült akarta kivégezni az embereket, de egy fegyveres civil megakadályozta

Egy boltba besétáló fegyveres kijelentette hogy az összes vásárlót és alkalmazottat agyonlövi, de egy fegyverviselő civil megakadályozta

Alabama, Egyesült Államok- Egy boltba besétáló fegyveres őrjöngő kijelentette hogy a bolt összes vásárlóját és dolgozóját agyonlövi, de egy fegyverviselő civil megakadályozta ebben.

A Selma Times híre szerint a fegyveres több áldozatot akart szedni egy apró Alabama állam beli településen. A vérengzést egy fegyveres civil állította meg.

Az incidens akkor történt, mikor a Dallas megyei lakos Kevin Mclaughlin besétált az üzletbe. Pisztollyal hadonászott a levegőben, majd egy csoport embert beterelt a bolt egyik helységébe.

"Mikor a pénztáros is bement a helyiségbe, akkor az egyik vásárló lelőtte a fenyegetőzőt, a pisztolyos fehér férfit." - mondta az egyik szemtanú. "Csak egy lövés dördült, ami a pisztolyos fenyegetőzőt találta el."

Deforest James, egy Orville-i lakos még a lövés előtt kiért az épületből, csak pillanatokkal az előtt hogy Mclaughlin elkezdett a fegyverével hadonászni és fenyegetőzni.

"Azt mondta hogy három nagypofájút keres, ekkor kifutottam a hátsó ajtón." - nyilatkozta a szemtanú.

Semmi nem utal arra, hogy McLaughlin ki akarta volna rabolni a boltot, csak embereket keresett akiket agyon akart lőni.

Mivel a pisztolyos férfit önvédelemből lőtte le a vásárló, így valószínűleg nem indul ellene eljárás, bár még nem teljesen világos hogy van-e érvényes rejtett fegyverviselési engedélye.

January 16, 2014 Január 18

Források:
http://www.selmatimesjournal.com/2014/01/16/one-killed-in-attempted-robbery-in-orrville/
http://bearingarms.com/gunman-threatening-to-kill-store-customers-and-staff-in-alabama-is-taken-out-by-a-concealed-carrier/

2014. január 14., kedd

Fegyveres civil akadályozott meg egy mészárlást, Portland városban - hol van ilyenkor a média?

2014, Január 13. Portland, Oregon, Egyesült Államok

Hol van ilyenkor a tömegtájékoztató média és sajtó? Az ilyen híreket nem szeretik, úgyhogy inkább elhallgatják a lakosság elől.

Egy újabb eset, ahol egy fegyveres civil állított meg egy veszélyes fegyverest. Érdekesség, hogy ez az egyik legnyugodtabb amerikai nagyvárosban történt.

Három ember -köztük egy biztonsági őr- sérült meg, mikor tüzet nyitott rájuk egy lövöldöző. Sokkal rosszabb is lehetett volna a helyet, sokkal több sérülttel és halálos áldozatokkal, de szerencsére volt ott egy civil, aki közbelépett és megakadályozta a további vérontást. Az elkövető nem is számított arra, hogy valaki visszalő majd rá.

A fegyveres civil előkapta a lőfegyverét és lelőtte az elkövetőt, aki a sérülése miatt nem tudott több vérontást okozni.

Mind a négy sérültet -az elkövetőt beleszámítva- kórházba szállították. Mind a négyen túlélték az incidenst, bár a fegyveres elkövető és a biztonsági őr súlyos sérülést szenvedett. A másik két sérültet ellátták és hazaengedték.

Az esetről jelenleg annyit lehet tudni, hogy nem volt köze bandaháborúhoz és csak egy gyanúsított van. Úgy tűnik hogy egyetlen őrült lövöldözőről van szó, aki tömegmészárlást akart elkövetni, de nem tudta véghezvinni a tervét mert egy fegyveres civil megakadályozta.

Forrás: gunssavelives.net, kgw.com