Pages

2014. július 12., szombat

10 év letöltendőt kapott a fegyverlefoglaltató New Orleans-i ex-polgármester

A Katrina hurrikán után hosszú pereskedés történt, amiért a jogos tulajdonosoktól összeszedték a lőfegyvereiket. A pert az NRA kezdeményezte, amiben határozat született először New Orleans városa ellen, majd a város polgármestere -Ray Nagin- ellen is.

A bíróság kimondta hogy a fegyverek elvétele a jogkövető lakosságtól teljesen alkotmány-ellenesen és illegálisan történt. Ezen a héten a volt polgármestert, Nagin-t, 10 éves letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A fogházbüntetést a polgármesteri idejében elkövetett korrupciós ügyeiért kapta, többek közt vesztegetésért, gazdasági csalásért és és adócsalásért.

 Nagin a fegyvertartás-ellenes "Polgármesterek az Illegális Fegyverek" ellen szervezet tagja is volt. Nagin vezető szerepet játszott a Katrina hurrikán után megtörtént eseményekben. Ő gondolta úgy, hogy a rendet és biztonságiot úgy kell fenntartani, hogy a rendőrséget és egyéb hatóságokat bevetve lefegyverzik a törvénytisztelő városi lakosságot, megfosztva őket az önvédelem jogától.

Aki nem tudná a részleteket, annak itt a feliratozott videó:
http://www.youtube.com/watch?v=VISUVGHfNAo


http://www.nraila.org/news-issues/articles/2014/7/gun-confiscating-former-new-orleans-mayor-ray-nagin-sentenced-to-10-years-in-federal-prison.aspx

http://www.foxnews.com/politics/2014/07/09/10-year-sentence-for-ex-new-orleans-mayor-nagin/

Rablót lőtt le a bolt pénztárosa ( VIDEÓ )


http://www.youtube.com/watch?v=9AKOn5azaVs

2014. július 7., hétfő

Újabb fegyverviselő akadályozott meg tömegmészárlást

Úgy tűnik hogy egy újabb tömeggyilkosságot akadályozott meg valaki aki fegyverviselési engedéllyel rendelkezett.

A Chicago Tribune hírei szerint egy férfi, akit Denzel A. Mickiel-nek hívnak, egy Chicago-i baráti összejövetel közelében volt, felidegesítették a jelen lévők, bement a házába, felkapott egy fegyvert és elkezdett tüzelni az ott szórakozó emberekre. Válogatás nélkül lőtt mindenkire.

Szerencsére volt valaki a tömegben -egy katona, aki civilben volt jelen a házibulin-, aki korábban kiváltotta a rejtett fegyverviselési engedélyét és így szembe tudott szállni a bekattant őrülttel szemben.

Az újság így ír a továbbiakról:

Ahogy az elkövető lőtt az áldozatok autóira, a katona elővette a fegyverét és az egyik kocsi mögé bújt. A jármű mögül tüzelt a támadóra, akit kétszer el is talált.

Az elkövetőt kórházba vitték hogy ellássák, és később előzetesbe viszik ahonnan ideiglenesen szabadulhat 950.000 dolláros óvadék ellenében. Gyilkossági kísérlet miatt fog felelni a bíróság előtt.

A jó hír az, hogy csak egy nőt tudott meglőni, akit a kórházban már elláttak és jelenleg stabil az állapota.

A szemtanúk szerint két másik férfi is rálőtt a tömegre.

Ha a katona nem lett volna jelen és nem lett volna viselési engedélye és lőfegyvere, akkor nagy valószínűség szerint sok embert meghalt volna a lövöldözésben.

Egy újabb jó példa arra, hogy miért fontos hogy a törvénytisztelő embereknek miért van szükségük az önvédelem és a fegyverviselés jogára.

http://gunssavelives.net/self-defense/concealed-carrier-in-chicago-stops-possible-mass-shooting-outside-of-party/

http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/chi-military-member-concealed-carry-shoots-attacker-20140706,0,5324984.story