Pages

2014. július 12., szombat

10 év letöltendőt kapott a fegyverlefoglaltató New Orleans-i ex-polgármester

A Katrina hurrikán után hosszú pereskedés történt, amiért a jogos tulajdonosoktól összeszedték a lőfegyvereiket. A pert az NRA kezdeményezte, amiben határozat született először New Orleans városa ellen, majd a város polgármestere -Ray Nagin- ellen is.

A bíróság kimondta hogy a fegyverek elvétele a jogkövető lakosságtól teljesen alkotmány-ellenesen és illegálisan történt. Ezen a héten a volt polgármestert, Nagin-t, 10 éves letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A fogházbüntetést a polgármesteri idejében elkövetett korrupciós ügyeiért kapta, többek közt vesztegetésért, gazdasági csalásért és és adócsalásért.

 Nagin a fegyvertartás-ellenes "Polgármesterek az Illegális Fegyverek" ellen szervezet tagja is volt. Nagin vezető szerepet játszott a Katrina hurrikán után megtörtént eseményekben. Ő gondolta úgy, hogy a rendet és biztonságiot úgy kell fenntartani, hogy a rendőrséget és egyéb hatóságokat bevetve lefegyverzik a törvénytisztelő városi lakosságot, megfosztva őket az önvédelem jogától.

Aki nem tudná a részleteket, annak itt a feliratozott videó:
http://www.youtube.com/watch?v=VISUVGHfNAo


http://www.nraila.org/news-issues/articles/2014/7/gun-confiscating-former-new-orleans-mayor-ray-nagin-sentenced-to-10-years-in-federal-prison.aspx

http://www.foxnews.com/politics/2014/07/09/10-year-sentence-for-ex-new-orleans-mayor-nagin/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése