Pages

2016. április 26., kedd

Fegyveres civil kapott el veszélyes bűnözőket

Gaston, Dél Karolina, USA - Egy Gaston-i férfi állítja, hogy a fegyvertartási joga segített neki abban hogy 2 bűnözőt rács mögé juttasson. Két Lexington megyei férfi lett letartóztatva egy komoly üldözés után. 

 A rendőrség nyilatkozata szerint, csak egy rutin országúti igazoltatás lett volna ami autósüldözésbe torkollt. Nem volt becsatolva a sofőr és az utas biztonsági öve. Az üldözésnél kidobták a rendőrök az útra az abroncslyukasztót, de hiába szúrta ki a menekülők autójának a kerekeit, mert ezzel az üldözésnek még nem lett vége. A piros kisteherautó fának csapódott, az utast megbilincselték, de a sofőr elmenekült. 

 Az autó vezetője futott a rendőrök elől és átvágott valaki udvarán. Ekkor a porta tulajdonosa a kezébe vette az ügyet.
  "Hála Istennek hogy a családomnak és nekem nem esett bajunk" - mondta a férfi. "A rendőrség ugyan említette hogy üldözték a férfit, de mi ezt nem tudtuk, se azt hogy miért, azt nem mondták. Csak azt tudtuk hogy a környéken ólálkodik, de nem tudtuk hogy pontosan hol." 

 A ház tulajdonosa azonnal cselekedett, fegyvert rántott és visszatartotta vele a menekülő bűnözőt. "Ráparancsoltam hogy feküdjön le." - nyilatkozta a férfi, aki az NRA (Nemzeti Fegyverszövetség) tagja és rejtett viselési engedéllyel is rendelkezik. 

 "Többször is mondtam neki hogy arccal a földre feküdjön. A munkatársam épp megérkezett és kiabáltam neki hogy hívja gyorsan a közelben lévő zsarukat."

 Percek alatt letartóztatták a bűnözőt. A kiérkező rendőrök elmondták hogy biztosan sokáig tartott volna mire megtalálják, ha a telektulajdonos nem látja meg és tartja vissza a menekülő férfit. A fegyveres civil férfi is örült hogy segíthetett és hogy a dolog zökkenőmentesen történt. 

 "Csak tudtam hogy nem engedhetem el, mert ha elfutott volna akkor esetleg rám vagy a feleségemre tudott volna támadni." 

 A két férfi ellen többek között olyan vádakkal nézhetnek szembe, mint a jogosítvány nélküli gépjárművezetés és rendőrség elől menekülés, de az utasnál drogot is találtak. 

Forrás és copyright: http://www.wyff4.com/news/gun-owner-who-ended-manhunt-i-told-him-to-get-down/39181358