Pages

2012. szeptember 30., vasárnap

Egy újabb halálos tévedés

Tennessee állam, Egyesült Államok: Fülest kapott a rendőrség, hogy valakik drogot rejtegetnek egy házban. A rendőrök megrohamozták az épöletet, berontottak és agyonlőtték az ott lakó férfit, a feleségét pedig leteperték és megbilincselték.

Ez úgy történt, hogy a két idős ember -61 és 70 évesek- tévét néztek egy szombat este, mikor is két gyanús alak dübörgött az ajtón. A rendőrség azt állítja, hogy a két rendőr igazolta magát, de a nő azt mondja, hogy nem látszott rajtuk hogy kicsodák és nem szóltak semmit arról, hogy kicsodák és mit akarnak.

- Azt hittem, hogy rablók és mondtam a páromnak, hogy hozza a fegyverét. - mondja a nő, aki most barátokkal és családtagokkal van körbevéve és együtt készülnek a temetésre.

A rendőrség szerint a férfi lőtt először egy sörétes puskával és ők csak viszonozták a tüzet. Az áldozatot legalább három találat érte, később a kórházban hunyt el.

Loraine Adams elmondta, hogy térdre lökték és megbilincselték, mielőtt a lövések eldördültek volna.

- Azt mondtam nekik hogy "Maguk rossz helyen járnak és nem azokat rohanják le akiket kellene. Mégis mit akarnak itt?"

A rendőrség elismerte a tévedést és legközelebb körültekintőbbek lesznek, bár állításuk szerint a két rendőr akik végrehajtották az akciót nem hibáztathatóak, csak áthelyezték őket irodai munkára.

http://abcnews.go.com/US/story?id=95475