Pages

2010. június 11., péntek

Fegyveres önvédelem külföldön 5.

Egy férfi autókat tört fel, majd betört egy házba is. Csak arra nem számított, hogy a ház tulajdonosa fegyverrel várja. A bűnöző halálos lövést kapott, a ház tulajdonosát könnyebb sérüléssel kórházba szállították.

2010. június 8., kedd

Bug Out Bag - amire bármikor szükség lehet

Túlélő? Mit kéne túlélni? Jön a világ vége? Ne röhögtess már!

Valószínűleg tényleg nem jön a világvége, legalább is egy jó darabig még nem és nem is úgy, ahogy a katasztrófafilmekben mutatják. Viszont előfordulhat, hogy például reggel felébredsz, kinézel az ablakon és rájössz, hogy a kocsidat elvitte az a folyó, az a folyó ami tegnap még nem létezett, de ma az utcán hömpölyög. Elég csak belenézni a hírekbe, sok ember járt így az elmúlt pár héten, 3700 ember kitelepítve, tizesével dőlnek össze a házak, miközben bűnbandák fosztogatják a városokat és a falvakat. Viszik a cuccot a boltból, viszik a vagyont az félig-meddig víz alá került házakból és elrabolják a segélycsomagokat.

A sok árvíz áldozat között biztosan sok ember akadt, akinek jól jött volna egy "bug out bag" (így hívják a hátizsáknyi alap túléléshez összerakott feleszerelést), tele olyan dolgokkal, amik jól jöhetnek egy vészhelyzetben. A Youtube-ot érdemes átfutni, általában tele szokták pakolni a készletet egészségügyi csomagokkal, késekkel, elemlámpákkal, egy kis tartós élelmiszerrel, multi-szerszámokkal, öngyújtókkal, gyufával és hasonló dolgokkal. (És persze lőszerrel, de ez természetesen Bikacsökpusztán a jelenlegi törvények mellett nem szempont.)



Egy szóval a világ vége talán nem jön el egyhamar, de a közelmúltban volt egy pár hurrikán szerű vihar, halálos áldozatokkal, a belvíz és az árvíz helyzet mintha egyre durvább lenne, és igaz érezhető földrengés még nem rázta meg Budapestet, de volt vulkánkitörés, ami Magyarország légiközlekedésére is hatással volt. Mi van, ha ezek a dolgok tovább tartanak mint pár óra, vagy pár nap, és ráadásul még fokozottabb erővel súlytanak az országra?

Ha holnap elkezdődik egy 3 napon át tartó komoly vihar, amit 1 hetes fejetlenség követ, akkor van-e elég élelemed otthon? Ha a nagy anarchiában a fosztogatók elérnek a te házadhoz, akkor van-e mivel védekezned?

Nem az a kérdés, hogy holnap egy kisbolygó becsapódik-e Budapest közepére, hanem az, ha történik valami katasztrófa -ami mostanában elég sűrűn megtörténik-, akkor árt-e ha van otthon egy hátizsákban tartós élelmiszer, palackozott víz, elsősegély csomag, valami önvédelmi eszköz és pár alap túlélő felszerelés?