Pages

2015. május 17., vasárnap

Fegyveres tűzoltó akadályozott meg egy gyerek tömeggyilkosságot

New Holland, Wisconsin állam, USA (2015. Május 06) - Tűzoltók nyilatkozták hogy az egyikük megakadályozott egy tömeggyilkosságot, mikor egy fegyveres férfi tüzet nyitott a tűzoltóság épülete előtt.

Az Aiken megyei sheriff hivatal szóvivője elmondta, hogy a hatóságokat lövöldözés miatt kihívták a fent említett tűzoltósághoz.

A tűzoltók nyilatkozata szerint az elkövető fegyvert rántott és elkezdett lőni az emberekre, akik a tűzoltóság parkolójában voltak. A tömegben sok volt a gyerek és tűzoltó. Csak kipattant a kocsijából és azonnal lőni kezdett. A levegőbe is és a járműre is. Többször is a tűzoltókra fogta a fegyverét.

"Kijöttem az irodából és láttam a férfit a fegyverrel. Rögtön mondtam mindenkinek hogy gyorsan menjenek hátra, mert a parkolóban egy fegyveres férfi van és hogy nem viccelek" - mondta Gary Knoll, a város egyik tűzoltója.

Knoll azt is elmondta, hogy egy másik tűzoltó akinek rejtett fegyverviselési engedélye van, elővette a saját fegyverét és ráfogta a lövöldöző férfire.

Ekkor a lövöldöző meghátrált és visszament a kocsijához, miközben a tűzoltók elővett fegyverrel követték a férfit. Az elkövetőre ráparancsoltak hogy tegye le a fegyverét. Ő ezt megtette, a tűzoltók pedig elvették tőle a lőfegyvert.

A tűzoltók visszatartották az elkövetőt a rendőrök megérkezéséig. A férfi a saját fejét verte a betonba hogy sérülést okozzon magának, majd a rendőrök letartóztatták és most a tette miatt kell felelnie.

A tűzoltók remélik hogy komolyabb büntetést fog kapni, de csalódottak amiért csak 20.000 dolláros óvadékot állapított meg a bíró.

"Ez az ember mindenkire nézve veszélyes. Most már amiatt is aggódnunk kell, hogy ha kihívnak minket egy tűzhöz, akkor ez a fickó valahol egy fán ül és ránk fog egy puskát". - nyilatkozta Knoll tűzoltó.

Viszont megnyugtató hogy ezúttal senki nem sérült meg, mert Knoll és más tűzoltók is viselnek fegyvert így meg tudták akadályozni
a katasztrófát.

"Életet mentett (a tűzoltók fegyvere), de lehet hogy több életet is." - mondta Knoll.

A tűzoltó aki 2 éve van szolgálatban, reméli hogy az elkövetőnek rendbejönnek majd az idegei és kap egészségügyi segítséget.

A hatóságok továbbra is vizsgálják az esetet, lehetséges hogy majd a gyanúsított ellen más vádakat is felhoznak.

http://www.wistv.com/story/28998992/firefighter-cwps-likely-stopped-a-massacre-of-children-firefighters