Pages

2010. december 19., vasárnap

A magyar fegyveres oldalak VÉGE!

Lecsapott a hatóság!

Körülbelül 2 hónapja tart a razzia.

A rendőrség kiadta parancsba a Fogyasztóvédelemnek, hogy ellenőrizni és feltételezhetően meg kell büntetni az összes olyan Magyar honlap tulajdonosokat, akiknek az oldala fegyverrel foglalkoznak!

De ez semmi, nem csak a kifejezetten fegyverrel foglalkozó oldalak tulajdonosait idézték be kihallgatásra, hanem azokat is, akik csak érintőlegesen foglalkoznak vele.

Pl.: fegyveroptikai tartalmú lapok

Mi minősül fegyvernek?

Erre a 253/2004. (VIII. 31.) Kormány rendelet válaszol:

Fegyver: lőfegyver, gáz- és riasztófegyver, légfegyver, festéklövő fegyver, muzeális fegyver, színházi fegyver.

Tehát ez azt jelenti, hogy ha a te oldaladon P.: gázpisztoly cikkek vannak, akkor már belekerülsz ebbe a körbe, és előállítanak.

Az airsoft is fegyvernek minősül, mert légfegyver!

De még ez semmi, továbbmegyek!

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről írókat is kihallgatják, és feltételezhetően majd megbüntetik, ugyanis arról sem lehet írni.

Pl.: Vipera, gumibot, boxer, OC -könnygázspray, 20gramm fölötti CS könnygázspray, stb.

Ugye eddig ennek az elkerülése érdekében, azzal védekeztünk, hogy csak akkor lépjen be az oldalra, ha szakmai célú látogató, stb... A 1997 évi. LVIII. Tv. Reklámtörvény alapján.

Na most, a NFVH, pedig kitalálta azt, hogy ez a kiírás semmis, hisz az is betud lépni, aki nem szakmai célú látogató. Ezzel pedig az oldal megrontja a lelkét ;-D

Figyelem, nagyon fontos azt leszögezni, hogy NEM csak a boltosokat fogdossák befele, hanem a sima mezei bloggereket is!

Nincs menekvés, ugyanis hiába vagy te a blog.hu -n vagy a gportal.hu -n, vagy a startlap.hu -n vagy bárhol, mert a szolgáltató köteles kiadni a te adataidat, köztük az IP címedet, ami a te teljesen egyedi azonosítód, és ez alapján megvan a neved/címed!!!


Mi minősül reklámnak? Mi alapján büntetnek?

Ezt hosszú lenne összeírni, lényegében mindenért ami fegyver.
  • Kép
  • Cikk
  • Leírás
  • Apróhirdetés
  • Fegyver neve
  • Ára
  • Stb. 
Nem lehet semmit sem, be van tiltva, ez a lényeg. A fogyasztóvédelem Googléval dolgozik. Beírják, hogy fegyver, és megkezdik az ellenőrzést, és a nyomozást! 1db olyan cikkért is behívhatnak, ahol éppen az meséled el, hogy a hétvégén a Slavia 630 -as légpuskáddal, milyen jól lőttél.

Menjünk tovább az időben.


Mire számíthatnak még a bloggerek, vagy a sima mezei oldalak, amik nem fegyveresek?

2011. -től a kormány tervei szerint, mindegy egyes honlap tulajnak, be kell menni az okmány irodába, és a nevére kell íratni az oldalát.

Ha ezt elmulasztja akkor büntetést kap. A híroldalak pedig kizárólag csak a Független Hírügynökség híreit vehetik át. Kérem, nagy sz*r van a palacsintában, és nem tudni, hogy hogy hogy lehetne ezt kijátszani.

Jelenleg sehogy.

Egy megoldás van, anonim domain regisztráció, és külföldi tárhelyszolgáltatók! Ez nagyon gáz, ugyanis, titokban kell tartanod a kilétedet, tehát semmi biznisz, semmi elérhetőség! Anonim domainnál, pedig nem a te neveden van a domain, így ha gond van, akkor a szolgáltatónál akkor elbukod.

Külföldi tárhelyszolgáltatót pedig nagyon körülményesen kell kiválasztani, nem mindegyik jó, mert nem mindegyik tud gyorsan dolgozni az európaiak felé. Európait pedig nem szabad választani, mert fennáll a veszélye, hogy kiadja az IP-címedet, és/vagy hogy ki fizette ki a pénzt nekik. Emailezni sem szabad a felhasználókkal, ugyanis ki tudja, hogy ki ül a gép másik végén! Az email levél, pedig szintén tartalmazza az IP címedet!

A külföldi tárhelyet pedig lenyomozhatatlanná kell tenni, ez nem túl egyszerű feladat, és nem is részletezném, de venni kell egy + valamit, ami többe kerül havonta mint a tárhelyed! És persze nem kis pénzt és időt kell ráfordítani, alaposan utána kell járni.
 
Eszméletlen és felháborító, hogy Magyarország 2010 -ben egy 1997 -es törvény alapján hív be felelősségre vonni, mindenkit! Ezek szerint akár 13 éven keresztül bűnöző módjára írogattuk vagy terjesztettük a cikket?

Ez ellen fellépni nem tudunk, mert a szakma nem olyan erős, és Kovács Pistike aki 18 éves nem fog csatlakozni, inkább kifizeti a bírságot, bezárja az oldalát, és a szülei jól megszidják!

1997 évi. LVIII. Tv

253/2004. (VIII. 31.)
 
(Forrás nincs, ezt a cikket úgy kaptuk üzenetben mellékelve.)