Pages

2011. január 22., szombat

Lőszert hoz a postás - Győzelem Kaliforniában

2009-ben -Arnold Schwarzenegger, a kormányzó segítségével- elfogadtak egy törvényt (AB-962) . A törvény korlátozta a pisztolyhoz/revolverhez való lőszervásárlást, a lőszervásárlásnál ujjlenyomat leadására kötelezte a vásárlót, továbbá megtiltotta a lőszervásárlást postán illetve futárszolgálaton keresztül - magyarul az online lőszervásárlást is lehetetlenné tette.

A törvényről most kimondták hogy alkotmány-ellenes, így hatályon kívül helyezték.

Minden fegyvertulajdonos pezsgőt bontott a hír hallatán, persze számítani lehet arra, hogy átfogalmazzák és újra útjára indítják a szigorító törvénytervezetet.


"Ha az emberek félnek a kormánytól, az elnyomás,
ha a kormány fél az emberektől, az szabadság."

                                       Thomas Paine

2011. január 20., csütörtök

Fegyvervásárlás pontról-pontra (Egyesült Államok)

1. Mielőtt összejött volna a pénz a lőfegyverre, felvettem a kapcsolatot az FFL dealerrel. (Az átvevővel.) Nem bonyolítottam túl a dolgot, egyszerűen csak jeleztem neki, hogy mit szeretnék venni, hogy legális-e ebben az államban a fegyver és hogy benne van-e abban, hogy ő bonyolítsa le a formaságokat. Megjegyeztem hogy a vásárlást maximum 30 napon belül intézném. Ő visszaírt, hogy emlékszik rám, a fegyver ebben a formában legális és nem lesz gond.

2. A vásárlás előtt pár nappal küldtem egy emailt az online boltnak és rákérdeztem, hogy van-e raktáron a fegyverből. Gyorsan válaszoltak, a válasz pozitív volt.

3. Miután meglett a pénz, Inetneten leadtam a rendelést. (Közben az FFL dealernek is elküldtem minden adatot, ő pedig elküldte a saját adatait a boltnak.)

4. 2 nappal később a bolt küldött egy emailt, hogy a fegyvert postázták.

5. 3 nap alatt odaért az FFL dealerhez a lőfegyver, amit ő átvett és írt egy emailt, hogy mehetek érte.

6. Természetesen az átvételhez szükség volt a szükséges hivatalos okmányokra, úgyis mint személyi igazolványra, rezidens kártyára, SSN kártyára és 3 havi bankszámla kivonata, ami a szükséges 90 napos lakhatást igazolja.

7. Ugyan újra volt egy kis gubanc az engedélyezéssel a NICS vizsgálatkor, de 2 nap múlva visszamentünk és átvettem a fegyvert. (És persze kifizettem a dealer jutalékát és az kereskedelmi adót.)

Nem tudom hogy mennyire tűnik zavarosnak, de mikor neki fog valaki, elég simán megy és egyáltalán nem bonyolult.