Pages

2013. október 29., kedd

Tömegmészárlás késsel - egy édesanya és 4 gyermeke halt meg

Egyelőre semmit nem láttam erről a hírről a magyar médiában. Nem lesz belőle nagy ügy, talán néhány sorban elintézik, de mivel késelésről van szó, így nem verik nagy dobra. Ha lőfegyverrel követték volna el ezt a szörnyűséget, akkor hónapokon át erről beszélnének, de így az áldozatok névsora nagyon hamar feledésbe fog merülni. A konyhakéseket nem akarják betiltani, a politikai fegyver-ellenes propagandának árt ez a hír, így bizonyára 1 napnál tovább nem fog erről beszélni senki. Ahogy a többiről sem írnak, csak ha lőfegyver is szerepel egy hírben.

A hír fordítása:

New York, Egyesült Államok - Egy édesanyát és 4 gyermekét késelték halálra egy Brooklyn-i lakásban. A nő férjének az unokatestvérét tartóztatták le a gyilkosságok elkövetésének vádjával - nyilatkozta Vasárnap a New York-i rendőrség. Mingdong Chen egy hetet töltött a családdal a tragédia napjáig. A 25 évest 5 rend beli emberöléssel vádolják. 

Az áldozatok:

Qiao Zhen Li, 37 éves
Linda Zhuo, 9 éves
Amy Zhuo, 7 éves
Kevin Zhuo, 5 éves
és William Zhuo, 1 éves

Mind az ötüknek szúrt sebei voltak, mellkas tájékon - mondta a rendőrség. A gyerekek közül három a helyszínen életét vesztette, míg a többi áldozat halálát a kórházban jelentették be. A konyhakést -vagy henteskést- a helyszínen lefoglalták. (CNN) 


Januárban 6 ember került kórházba egy késes őrült miatt.

Áprilisban egy fegyveres civil állított meg egy késelőt aki az emberek életére tört.

Augusztusban 14 embert késelt meg egy diák egy Texas-i iskolában.

Ezeken kívül is történtek még késsel elkövetett több sérültes támadások.

Talán érdemes lenne összegyűjteni ezeket az eseteket, mert a média és a sajtó egyáltalán nem foglalkozik velük.