Pages

2013. április 18., csütörtök

Elbuktak a fegyvertartást szigorító szándékozó törvénytervezetek

Nem kapta meg az elfogadásához szükséges, minősített többségű támogatást az amerikai szenátusban az a kétpárti törvénymódosítási javaslat, amely kiterjesztette volna a fegyvervásárlók bűnügyi és pszichikai háttérellenőrzését. A demokrata többségű szövetségi felsőház 54:46 arányban szavazott a módosítás mellett, amelynek elfogadásához 60 szavazatos támogatásra lett volna szükség. - Index

Természetesen ugyanúgy ellenőrzni fogják a hatóságok a bolti és a fegyverátvevő által kötött üzleteket, úgy, ahogy eddig is tették. A bűnözők nem vásárolnak legális úton fegyvereket, akkor se ha nincs héttérellenőrzéshez kötve.

Az elnök sértődötten adott egy nyilatkozatot, lehordta az Alkotmány mellett kiálló politikusokat, azt üzente nekik hogy "szégyeljék magukat". Bele se gondol, hogy neki kellene szégyelnie magát és azoknak akik az Alkotmány ellen szavaztak.

A fegyvertartási jogok elleni támadásuk most elbukott, persze hiába a megnyert csata mert ennek a háborúnak sose lesz vége.

2013. április 14., vasárnap

Nyílt fegyverviselés, igazoltatással

Fiatal hölgy biciklizik egy Louisiana-i kisvárosban. Texasban él, csak jelenleg látogatóban van, mondhatni turistának számít. Senkit nem zavar, őt se zavarja senki, csak hajtja a kerékpárt, oldalán a fegyvere, minden rendben van.

Ekkor egy rendőrautó rászirénázik a háta mögött és megáll előtte. Igazoltatás következik. Számított erre, mert bár hetek óta a városban volt és nem történt incidens, de most mégis megállították. A kamera nála volt, rögtön be is kapcsolta.

A közúti "kihallgatás" megkezdődött.

Járőr: Hogy van?
Nő: Jól.
Járőr: Miért biciklizik maga fegyverrel az oldalán?
Nő: Nyíltan viselem.
Járór: Oké... (sértődött hangon)
Járőr: Van magánál személyi igazolvány?
Nő: Nincs. (Törvény nem kötelezi rá.)
Járőr: Nincs? Szóval maga úgy biciklizik itt nyíltan fegyvert viselve, hogy még személyi sincs magánál?
Nő: Megadhatom az igazolványom számát.
Járőr: Hol lakik maga?
Nő: Itt az utca végén.
Járőr: Várjon itt egy pillanatot!
Nő: Rendben.

A járőr visszamegy a kocsijához rádiózni, a felettesét hívja.

Mikor visszajön, a nő megadja neki a személyes adatait. (A törvény szerint nem kell megadnia, de ő mégis megadta, mert nem volt kedve vitatkozni a rendőrrel.)

A járőr -ekkor már nem mérgesen, hanem mosolyogva- visszasétál a kocsijához, leellenőrizteti az adatokat. Mikor visszajön, tovább folytatódik a kérdezősködés.

Járőr: Magának Texas-i a jogosítványa, mióta van itt Louisiana-ban?
Nő: 2 hete. Látogatóban.
Járőr: Ok. Látogatóban van. Van Texas állami fegyverviselési engedélye?
Nő: Nincs.
Járőr: Maga nem hordhatja a fegyverét így Louisiana-ban. (Hazudik.) Rejtenie kell.
Nő: Ez nyílt viselés és ha így hordom, akkor nem kell rá engedély.
Járőr: Értem, nyílt viselés. De akkor is. Valamiféle engedély kell a fegyverhez. (Hazudik.) Magának meg se személyi igazolványa nincs, se semmilye.
Nő: De megadtam a személyi igazolványom számát. Csak biciklizek, úgyhogy otthon hagytam a személyimet.
Járőr: Értem, de fegyver van magánál és az úgy más. (Nem más.)
Nő: Azért viselem nyíltan, mert ahogy mondtam, csak látogatóban vagyok itt, szóval nem lett volna túl sok értelme, hogy végigmenjek a bonyodalmas rejtett viselési kérelmezésen.
Járőr: Értem hogy csak látogatóban van, de megkérem hogy ne viselje nyíltan a fegyverét ebben a városban.
Nő: Oké... és ez azért van, mert én Texas-i vagyok.
Járőr: Nem, hanem azért, mert itt mások a törvények mint Texas-ban. (Ez igaz, de pont fordítva. Ugyanis míg Louisiana-ban legális a nyílt fegyverviselés, addig Texas-ban tilos.) Bár a nyílt viselés lehetséges Louisiana-ban, de a városi szabályok tiltják. (Hazudik.)
Nő: Nem viselhetem nyíltan itt Ponchatoula városban...? Ok... Szóval önvédelemre mi használható?
Járőr: Be kell szereznie egy rejtett viselési engedélyt. (Hazudik.) És rejtetten kell viselnie a fegyverét. (Hazudik.) Sajnálatos, de ez így van. (Nincs így.)
Nő: Oké...
Járőr: Mert ilyet nem látni errefelé, nem akarom hogy valaki azon gondolkodjon hogy "hé ez a nő meg miért biciklizik egy fegyverrel az oldalán?".
Nő: Az a helyzet, hogy eddig még soha senki nem szólt meg érte, pedig amióta idejöttem, két hete így hordom.
Járőr: De csak azért mert eddig én még nem találkoztam össze magával.
Nő: Aha, értem.
Járőr: Csak örülnénk neki ha nem hordaná nyíltan.
Nő: Igen asszonyom, majd úgy teszem. Ahogy mondtam eddig személyes önvédelem miatt hordtam. Nem vagyok idevalósi, nem tudom az itteni helyeket.
Járőr: Hordjon gázsprayt.
Nő: Gondolom hogy muszáj lesz azt hordanom... szóval... végigmegyek az utcán és hazamegyek.
Járőr: Rendben. Legyen jó napja.
Nő: Önnek is.

Később a fiatal nő felhívta a rendőrséget és beszélt egy rendőrhadnaggyal. A hadnagy biztosította arről a nőt, hogy semmiféle városi szabály nincs ami tiltaná a nyílt fegyverviselést és nyugodtan hordja nyíltan mert teljesen törvényes dolog és jogában áll hogy úgy viselje.

Úgyhogy a továbbiakban is nyíltan hordta és többet nem állította meg senki amíg abban városban lakott.

Tökéletes példa arra, hogy hiába hogy az országos, az állami és a városi politikusok feladata a törvények meghozatala és változtatása, mert egy mezei rendőrjárőr 2 perc alatt hoz egy törvényt és mint kész tényt adja elő a gyanútlan polgároknak. A politikusok egy törvényen heteket, hónapokat és éveket is vitatkoznak, mire megváltoztatják, de egy rendőr csak fejben eldönti és ott, akkor az törvénnyé válik.

Az eredeti videó:

http://www.youtube.com/watch?v=g2dC8MDKKTE