Pages

2019. január 8., kedd

Hatszázan tüntettek a fegyverjogokért Pennsylvania államban

Pittsburgh, Pennsilvania állam (2019. Január 7.): - Az elmúlt hónapban a Pittsburgh városa javaslatot tett a félautomata fegyverek, köztük az AR-15-ös puskák betiltására. Az indok annyi, hogy volt olyan eset az államban hogy ezt a fajta lőfegyvert használták gyilkosságra. A törvényjavaslat mellett a város polgármestere is lobbizik.

Az állam fegyvertartó polgárai viszont kijelentették, hogy a városnak nincs joga hogy ilyenfajta törvényeket hozzon, mivel ilyesn törvényeket csak állami szinten szavazhatnak meg, egy város nem kezdhet kénye-kedve szerint dolgokat betiltani, és főleg nem teheti meg egy város hogy elvegye a lakosság alkotmányos jogait. 

 A fegyvertartók egy tüntetést is szerveztek, ahol a fagyos januári időjárás ellenére több száz ember megjelent. A megmozdulást a polgármesteri hivatal elé szervezték, ahol hangot adtak az aggodalmuknak. A szervezőknek alig 3 hetük volt a tüntetés meghirdetésére, amin végül 600-an vettek részt. Sokan viselnet nyíltan lőfegyvert, és kijelentették hogy ha meg is szavazzák a hivatalnokok a betiltást, az illegálisan meghozott tiltótörvényeket a fegyvertartók egyszerűen nem fogják betartani. A tüntetést ennek szellemében a "Nem fogunk együttműködni" szlogennel hirdették meg. 

Először a maroknyi szervező beszédeket mondott az összegyűlt tömegnek, majd később bementek az épületbe, remélve hogy válthatnak néhány szót a polgármesterrel, de persze a polgármester tudta hogy tüntetés volt oda szervezve és így nem volt bent a munkahelyén. Aztán már egy akármilyen városi képviselővel is beérték volna, de azt mondták nekik hogy a hétfői munkanapon egyszerűen egy városi képviselő sem volt bent dolgozni a városházán. Erről később kiderült hogy hazugság volt, mert látták a kéviselőket elsunnyogni, miközben a tüntetés szervezőinek megtiltották hogy bemenjenek az irodákhoz. 

A tüntetés sikeres volt, bár a szervezők nagyon nem örültek annak hogy az összegyűlt emberrel nem volt hajlandó szóba állni sem a polgármester, sem a város további képviselői. 

Forrás Link

Forrás link #2