Pages

2019. március 29., péntek

Ezrek tüntettek Oregonban a fegyvertartás mellett

Salem, Oregon állam, USA - (2019. március 23.) - Bár az időjárás előrejelzés szerint esőre számíthattott Oregon, mégis óriási tömegek keltek útra hogy részt vegyenek a demonstráción. A tömeg folymatosan duzzadt, így a végére több ezer fő várakozott, beterítve az egész környéket. A rendőrség az egyik becslése szerint 4200 főről beszélt. 

A sajtó többnyire 2000-et írt mindenhol, sőt, az egyik online sajtóorgánum (balliberális ABC csatorna weboldala) "pár száz" főt írt, amit később az olvasók felháborodása miatt átjavított "ezrek"-re. Igaz, a TV-ben leadott híradóban "százakat" mondtak, és a TV csatorna Youtube feltöltése is "százak" címmel lett megosztva. Ahogy az ABC második videóriportjában szintén csak "százak" vannak a riport címében. Csak a szokásos (Fake News) sajtós/média hazugságok...

Szerencsére a FoxNews is ott volt, ők korrektül adtak hírt az eseményről.


Az államban több fegyvervásárlást/tartást-szigorító törvénytervezet is úton, legalábbis szavazni fognak róluk, úgyhogy nem csoda hogy minél több ember ott akart lenni hogy tüntessen a kilátásba helyzetett törvénycsomagok ellen.

Többek közt olyasmikek tartalmaz a tervezet, hogy egy személy 30 napon belül csak 20 darab lőszert vásárolhatna, illetve hogy egy fegyverben csak 5 lőszer lehessen, fél-automata puskák eladásának korlátozása/tiltása, speciális vásárlási engedélyek, stb.


Sokan viseltek fegyvert a megmozduláson. Az egyik demonstráló egy táblával állt ott, amin az a felirat állt hogy "Tömeglövöldözés túlélője és fegyvertartás támogató."
A férfi elmondta, hogy 1981-ben egy bárban volt, amikor valaki tüzet nyitott, 4 embert megölve és 20 másikat megsebesítve.


"- Akkor nem védhettem meg magam, és nem akarok megint olyan helyzetbe kerülni." - nyilatkozta. "Azt akarom hogy megvédhessem magam, így itt vagyok a szenátus szigorító törvénytevezete ellen. ha keresztülvinnék és megszavaznák, akkor csak 5 lőszer lehetne a fegyveremben. A támadókat viszont nem korlátozzák a törvények."

Maga az esemény incidens nélkül zajlott le. A fegyvertartást támogató beszédek után zenekar lépett fel, majd a rendezvény végeztével mindenki elhagyta a helyszínt.

Hiába volt a 4000 fős tömeg, mert a sajtó és a média természetesen több megszólalási lehetőséget adott a fegyver-elleneseknek, mint maguknak a demonstrálóknak. Felkeresték az illetőket és beszéltették őket a fegyvertartás ellen. A sajtóban megszólaló balliberális/Demokraták elmondták hogy tárkapacitás-csökkentést akarnak és az Új Zélandihoz hasonló fegyverbetiltást. - Majd a cikkek végén mindenféle tömeggyilkosságokról írtak, szokás szerint, ezzel a szubjektív trükkel befolyásolva az olvasóikat.

Ami szintén nem meglepő, hogy a nemzetközi sajtóban egy szó sem volt a tüntetésekről. Tavaly 200 fős fegyver-ellenes New York-i felvonulásról lehetett olvasni a magyar online sajtóban, persze a 20x akkora demonstrációról egyik sem ír egy szót sem.

FoxNews: (Link)

Katu: (Link)

ABC:  (Link)

Fotók: (Link)

Fotók az esemény Facebook oldaláról:














Nagytotál fotó a Redditről: https://i.redd.it/tmsouzysjxn21.jpg

Beszédek: