Pages

2015. június 6., szombat

Egy nőt halálra késeltek, miközben a fegyverviselési engedélyére várt

New Jersey állam, USA - Egy New Jersey-i nő április 21.-én kérvényt adott be fegyverviselési engedélyre. Azért kellett volna neki, mert a volt barátja fenyegette. A volt barátjának ugyan megtiltotta a bíróság hogy a nő közelébe menjen, de a nőnek szüksége lett volna egy lőfegyverre, hogy megvédje magát ha a férfi mégis rátámad. Június 3.-án - 6 héttel a kérvény beadása után- még mindig nem kapta meg a viselési engedélyt. Ezen a napon késelte halálra a volt barátja a nőt, a saját háza előtt.

A Courier-Post híre szerint a nő biztonsági kamerákat szereltetett a háza köré és riasztórendszert is. Emellett a több hónapig tartó procedúrába is belekezdett, ami a viselési engedély kérvényezésével jár New Jersey-ben.

A férfit a bíróság akkor tiltotta el a nőtől, mikor a nő egy nap észrevette hogy az autója szélvédőjét betörte a férfi. 

A nő június elsején már szerette volna ha megvan a viselési engedélye, de New Jersey államban 2 hónapig, vagy még tovább is eltart mire valaki kézhe kaphatja az engedélyét. A rendőrség teljesen átvizsgálja a kérvényezőke, ujjlenyomatot vesznek tőlük és minden adatot összegyűjtenek róluk.

A nő volt barátja egy korábban már elítélt bűnöző, 2008-ban például fegyveres bűncselekményekért ült, 2006-ban pedig megtámadott valakit. Úgy tudni hogy akkor is egy volt barátnőjét támadta meg.

Ez a tragédia is bizonyítja, hogy mennyire értelmetlen a fegyverviselési jogokat viselési engedélyhez kötni. Ez csak a bűnözőknek ad hatalmat és a védteleneket teszi még védtelenebbé. 

http://www.breitbart.com/big-government/2015/06/04/nj-woman-stabbed-to-death-waiting-for-state-permission-to-own-gun/

2015. június 2., kedd

Vince Vaughn is felkerült a fegyvertartást támogató hírességek listájára

A fegyvergyűlölőknek égnek áll a haja attól, amit legutóbb mondott Vince Vaughn. http://www.imdb.com/name/nm0000681/

A brit sajtónak adott interújában megosztotta a gondolatait arról hogy mit gondol a lőfegyvertartásról. Amikor a riporter rákérdezett hogy mi a véleménye a fegyverekről és az erről szóló alkotmányos bekezdésről, ezt válaszolta:

"Teljes mértékben támogatom hogy az emberek nyilvános helyen is viselhessenek lőfegyvert, nem csak az otthonaikban. Nem a betörők miatt van jogunk a fegyvertartáshoz. Azért van fegyvertartási jogunk hogy a korrupt, hatalmával visszaélő kormány ellen is szembeszállhassunk. Ennek semmi köze a kacsavadászáshoz, ez az egyén személyes joga." - nyilatkozta.

Majd hozzátette, hogy "Ugyanezen okból létezik a szólásszabadság joga is".

Mikor arról kérdezte a riporter hogy iskolákban is kellene hogy legyen lőfegyver, erre is készségesen válaszolt.

"Természetesen. Talán úgy gondolja hogy azoknak a politikusoknak - akik az én és az Ön országát irányítják - a gyerekeinek iskoláiban nincsnek fegyverek? Persze hogy vannak. És nekünk is ugyanilyen jogunk kellene hogy legyen hozzá. A fegyverek betiltásának annyi értelme van, mintha betiltanánk a villákat hogy megállítsuk az emberek elhízását. Attól hogy elveszik a fegyvereket, a drogokat, az alkoholt, attól a világ még nem szabadul meg a bűnözéstől."



http://controversialtimes.com/issues/constitutional-rights/what-vince-vaughn-just-said-about-guns-in-schools-has-anti-gunners-freaking-out/

http://www.gq-magazine.co.uk/entertainment/articles/2015-05/29/vince-vaughn-covers-july-issue-british-gq

http://www.politico.com/story/2015/06/vince-vaughn-guns-in-schools-118499.html