Pages

2015. június 6., szombat

Egy nőt halálra késeltek, miközben a fegyverviselési engedélyére várt

New Jersey állam, USA - Egy New Jersey-i nő április 21.-én kérvényt adott be fegyverviselési engedélyre. Azért kellett volna neki, mert a volt barátja fenyegette. A volt barátjának ugyan megtiltotta a bíróság hogy a nő közelébe menjen, de a nőnek szüksége lett volna egy lőfegyverre, hogy megvédje magát ha a férfi mégis rátámad. Június 3.-án - 6 héttel a kérvény beadása után- még mindig nem kapta meg a viselési engedélyt. Ezen a napon késelte halálra a volt barátja a nőt, a saját háza előtt.

A Courier-Post híre szerint a nő biztonsági kamerákat szereltetett a háza köré és riasztórendszert is. Emellett a több hónapig tartó procedúrába is belekezdett, ami a viselési engedély kérvényezésével jár New Jersey-ben.

A férfit a bíróság akkor tiltotta el a nőtől, mikor a nő egy nap észrevette hogy az autója szélvédőjét betörte a férfi. 

A nő június elsején már szerette volna ha megvan a viselési engedélye, de New Jersey államban 2 hónapig, vagy még tovább is eltart mire valaki kézhe kaphatja az engedélyét. A rendőrség teljesen átvizsgálja a kérvényezőke, ujjlenyomatot vesznek tőlük és minden adatot összegyűjtenek róluk.

A nő volt barátja egy korábban már elítélt bűnöző, 2008-ban például fegyveres bűncselekményekért ült, 2006-ban pedig megtámadott valakit. Úgy tudni hogy akkor is egy volt barátnőjét támadta meg.

Ez a tragédia is bizonyítja, hogy mennyire értelmetlen a fegyverviselési jogokat viselési engedélyhez kötni. Ez csak a bűnözőknek ad hatalmat és a védteleneket teszi még védtelenebbé. 

http://www.breitbart.com/big-government/2015/06/04/nj-woman-stabbed-to-death-waiting-for-state-permission-to-own-gun/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése