Pages

2014. július 18., péntek

Rablók a feleséget megerőszakolták, a férjet összeverték - Az áldozatok ma fegyvertartók

Képzeld el hogy olyan államban élsz mint New Jersey, ahol az önvédelmi jogaid szinte nem is léteznek.

Aztán képzeld el hogy 2 férfi betör az otthonodba, miután kifigyeltek kutyasétáltatás közben. Kirabolnak, megerőszakolják a barátnődet (a későbbi feleséged) és irgalmatlanul össze is vernek, de annyira hogy majdnem bele is halsz a sérüléseidbe.

Elsőre úgy hangzik mint egy szörnyen erőszakos film története, pedig ez a történet nagyon is valóság és megtörtént James Dittrich-el és Meredith Duffy-val, hatvanezres lakosú East Orange városban, New Jersey-ben.

Dittrich megpróbálta elvenni az egyik támadó fegyverét, de a rablók ezt megakadályozták, aztán pedig majdnem halálra verték. Szerencsére Dittrich élettársa fel tudta hívni a rendőrséget addig amíg a férfit verték.

Nagyjából egy éve történt ez az eset, sokáig tartott nekik amíg testileg, lelkileg és anyagilag is talpra tudtak állni.

Az ABC tévécsatorna műsora riportot készített velük:

Most biztonságban érzik magukat Ohio államban, a támadás óta sokmindennel kapcsolatban jelentősen megváltozott a világnézetük, többek közt a lőfegyvertartásról.

Előtte úgy gondolták hogy nem kell nekik semmiféle lőfegyver, nem érezték szükségét. Ma mindketten büszke fegyvertulajdonosok és maroklőfegyvert tartanak a hálószobájukban.

"Nem akartam fegyvert, nagyon nem akartam" - mondta Dittrich. "Teljesen ellene voltam még az ötletnek is, aztán viszont rá kellett jönnöm hogy a rendőrség nem igazán tud megvédeni senkit. Tudnak beszélni a telefonban, ha felhívja őket valaki, meg ha már a helyszínen vannak, akkor megvédhetnek. De igazából mindenki csak magára számíthat."

Dittrich és Duffy elmondták, hogy a régi otthonukban volt biztonsági kamera rendszer, de aznap este a kamerák nem működtek.


A megrázkódtatás miatti lelki sérüléseik valószínűleg sosem fognak begyógyulni. Erre kell gondolni, mikor a fegyvertartás ellenesek azt mondják, hogy az a legfontosabb hogy ne haljon bele az áldozat a támadásba. Az erőszakos bűncselekmények fegyveres áldozatai általában úgy gondolkodnak és úgy éreznek ahogy a fenti két áldozat, azzal a különbséggel hogy a fegyveres áldozatok tettek valamit a saját biztonságuk érdekében és mikor muszáj volt, akkor önvédelemből szembeszálltak a támadóik ellen.

http://gunssavelives.net/why-i-carry/why-i-carry-home-invaders-rape-wife-mercilessly-beat-husband-now-victims-are-proud-gun-owners/

http://abcnews.go.com/US/brutal-home-invasion-scars-heal/story?id=24588314

2014. július 16., szerda

Járókelők kaptak el és vertek össze egy bűnözőt ( VIDEÓ )


City Heights, Kalifornia állam, Egyesült Államok - A 21 éves Ismael Hernandez egy nap gondolt egyet és úgy döntöt hogy szerez magának egy járművet. Egy parkolóba sétált, ahol látta amint egy nő a gyerekével ült az autójuk anyósülésén és várakoznak. Hernandez egy hirtelen mozdulattal beugrott a vezetőülésre, elindította a kocsit és a gázra lépett. Bár ez sikerült neki, de mégsem jutott túl messzire, mert szinte rögtön nekihajtott egy póznának. Ekkor több járókelő férfi ugrott a kocsihoz, elkapták a járműtolvajt, kirángatták az autóból, a nyakánál fogva szorították az aszfaltra. Néhányan ököllel ütötték és rugdosták, volt aki pedia a kezét taposta. Addig tartották vissza amíg a rendőrség megérkezett. 


Aaron Leaf a közeli italboltban volt, mikor meghallotta hogy valami történik a parkolóban. Kifutott, fogta a telefonját és felvételt készített a történtekről. 

 "Szerintem nagyon jó hogy így összefogtak az környékbeliek a bűnöző ellen. Nem voltak túl erőszakosak. Üthették volna tovább is, de úgy gondolták hogy inkább csak visszatartják amíg a zsaruk kiérkeznek." - mondta Leaf. "A rendőrség nincs mindig itt hogy elfogja a bűnözőket. Jó hogy a lakosok most beavatkoztak és intézkedtek." 

Leaf az italbolt mögött lakik és azt mondja hogy nagyobb biztonságban érzi magát amiért a szomszédai így figyelnek egymásra. 

"Meg is köszöntem az egyik fickónak hogy lefogta a tolvajt. Ez elég nagy dolog. Nagyon bátor tettet vittek véghez." - magyarázta Leaf. 

Hernandezt a San Diego-i börtönbe vitték autófeltörés, autólopás és emberrablási kísérlet vádjával. A kiérkező mentők ellátták az anyát és a gyermekét, ők nem sérültek meg súlyosan. Hernandez családja azt nyilatkozta, hogy a rokonuk alkohol és drogfüggő és ezért követhette el a bűncselekményt.

 http://fox5sandiego.com/2014/07/14/carjacker-attacked-by-bystanders/

 

2014. július 14., hétfő

Játékpuskás szivatás az utcán, akár temetéssel is végződhetett volna a tréfa


A ModelPrankstersTV átverős Youtube csatornáján új videó tűnt fel. 


Sikoly maszkban, fekete ruhában, játékpuskával iszetgetik éjjel az utcán a járókelőket. Viccesnek találták, de csak addig amíg a legutolsó áldozatuk pisztolyt nem fogott az álarcosra. Szerencsére nem lőtte le, de valószínűleg nem sok hiányzott hozzá.

A szivás kivitelezője annyit mond a videó végén, hogy "Ez az legrémísztőbb dolog ami valaha történt velem." Egy Youtube felhasználó erre azt írta, hogy "De legalább most már átérzed hogy mit éreztek azok akiket te jesztettél meg".

Nem tudom hogy Kentucky államban -a videó leírása szerint ott készült a felvétel- tiltják-e a játékfegyveres ilyesztgetést, de előfordulhat. Több államban törvény tiltja hogy utcán, parkban, közterületen játékfegyverrel a kézben sétáljanak a lakosok.

A videó: