Pages

2016. augusztus 4., csütörtök

Fegyver-ellenes lelkipásztor fúrta meg a puska tombolasorsolást, most viszont a rendőrség miatt fájhat a feje

Oregon, USA - A fegyver-ellenes lelkipásztor  biztosra ment és 3.000 dollárért vásárolta fel a gyerek-baseball csapat tomboláit, amivel egy AR-15-ös puskát lehetett nyerni. Azért akarta megnyerni hogy annyival is kevesebb puska legyen a világon, de a terve rosszul sült el és most a rendőrség előtt kell felelnie.


A lelkész neve Jeremy Lucas, aki a 3.000 dollárt nem is saját zsebből fizette ki, hanem a templomnak adakozott pénzből, amit általában rászorultakra szoktak költeni. Ehelyett ő fogta a pénzt és vett belőle 150 darab tombolát. A tombolán egy puskát lehetett nyerni, a tombola bevételéből pedig a gyerek-baseball csapat kaliforniai állami meccsének utiköltségét fedezik.

A pásztor azt nyilatkozta hogy szerinte ennek "a tombolának kettős üzenete van, mert a gyerekeknek segít, de aztán ott egy puska is, amivel viszont tömeggyilkosságokat követnek el".

Állítása szerint ő csak keresztényként, apaként és vallási vezetőként viselkedett, mikor úgy döntött hogy megfúrja a tombolasorsolást.

A terve az volt hogy felvásárolja az összes sorsjegyet.

Természetesen megnyerte a puskát, majd ő a feleségével elmentek az egyik helyi fegyverüzletbe hogy a NICS háttérvizsgálatot és okmányokat elintézzék. Ez fél órán át tartott, amiért a pásztor újra elégedetlenkedni kezdett, mivel szerinte ez túl kevés idő egy puska vásárlására és tovább kellene tartson a procedúra.


A pásztor elmondta a Washington Post riporterének, hogy a felesége elvitte a puskát a gyülekezetük egyik hívének, aki a széfében tartja addig amíg ki nem találják hogy hogy semmisítsék meg a puskát.

És itt jön a képbe a rendőrség.

Mivel az nem csinálta meg a háttérvizsgálatot, akinek odaadta a puskát.

A helyi rendőrség átadta az ügyet az állami rendőrségnek, akik most azon gondolkodnak hogy emeljenek-e vádat a pásztor ellen. A vallási vezető meg van lepődve a nyomozáson és azt mondja hogy együttműködik a hatóságokkal.

Kevin Starrett, az egyik oregoni fegyveres szervezet vezetője a rendőrségnek és 30 képviselőnek is írt az ügyben, rámutatva arra hogy törvénysértés történt.

"- Ha a pásztort elítélik, akkor az rámutat arra hogy az Oregon-i törvények nagyon ostobák, azokal együtt akik erre a törvényre szavaztak, mert ők is ostobák." - mondta Starrett. "Ha viszont a pásztort nem ítélik el, akkor az azt fogja bizonyítani hogy a fegyver-ellenes liberálisok a törvény felett állnak és hogy ezek a törvények csak az átlagos fegyvertartók ellen lettek meghozva és csak ellenük használják fel ezeket a törvényeket."


Amit a pásztor elkövetett az valószínűleg a "*straw purchase" bűncselekményt meríti ki, ami 10 év letöltendő börtönbüntetést vonhat maga után.




*straw purchase: ha valaki megvásárol egy lőfegyvert, de nem saját magának veszi, hanem előre eltervezetten nem akarja megtartani, hanem valaki másnak adja oda a vásárlás után

Forrás:
http://controversialtimes.com/issues/constitutional-rights/anti-gun-pastor-rigs-ar-15-raffle-it-backfires-big-time-now-the-police-are-involved/