Pages

2014. április 3., csütörtök

Rendőrök foglalták le a műanyag játékpuskát és a kartonpapírból készült puskát is

Albany, New York, USA - Néhány napja civilek szerveztek demonstrációt a fegyvertartás joga mellett. Miközben az egyik demonstráló beszélt, a rendőrök odamentek hozzá. Azzal volt problémájuk, hogy a beszédet mondó férfinél volt egy műanyag játékpuska. Ezt rögtön le is foglalták. De ez nem volt elég, mert a demonstrálónál volt egy puska alakra kivágott kartonpapír is. Az államrendőrség (state police) akcióba lépett és azt is lefoglalta.

Videó:

 

Glock reklám



2014. március 30., vasárnap

Végzetes lövés riasztó tölténnyel

Jon-Erik Hexum sikeres modell volt és színész. Épp a Cover Up című tévésorozatban játszott, mikor 26 évesen tragikus véget ért a pályafutása. 1984-ben forgatták a tévésorozat hetedik részét, amiben a főhősnek meg kellett töltenie egy .44-es revolvert riasztótölténnyekkel. A rendező nem volt elégedett a jelenettel és emiatt a színésznek volt egy kis szabadideje. 1 darab riasztótöltényt tett a revolverbe és unalmában orosz rulettezni kezdett. Nem tudta hogy néhány centiről ez veszélyes lehet. A revolvert a halántékához emelte és elsütötte.

A riasztótöltényben a lőporon kívül csak papír volt és persze az nem okozhat nagy sérülést, kivéve ha persze a szembe kerül, viszont a lövés miatti nyomás ereje egy két centiméteres felületen felsértette a koponyáját és a csontdarabok pedig az agyába fúródtak és vérzést okoztak. A színészt azonnal kórházba vitték és 5 órán át volt a műtőasztalon. 6 nappal később az agyhalál állapotába került.

A szívét egy 36 éves férfi kapta meg, a szemeit egy 66 éves nő és egy kislány, a veséi pedig egy nagymamához és egy 5 éves fiúhoz kerültek. A bőréből egy 3 és fél éves súlyos égési sérüléseket szenvedett kisfiú kapott. Hamvait az óceánba szórták.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jon-Erik_Hexum