Pages

2018. április 8., vasárnap

Újabb demonstrációk a fegyvertartás mellett

Loveland, Colorado - Több mint 300 ember vett részt a Loveland városi eseményen. A tömeg hosszú sort képezve az út mellett állt, sokak kezében volt amerikai, Don't Tread on Me, Blue Lives Matter és NRA zászló. Az egész állam területéről érkeztek tüntetők, akik így szerették volna megüzenni, hogy nem mindenki ért egyet a média által sugallt lőfegyertartás szigorításával.

https://www.coloradoan.com/story/news/2018/04/07/gun-rights-supporters-host-loveland-rally-draw-300/494560002/

Billings, Montana - A kegyetlen hideg ellenére 200 fő jelent meg a fegyverjogi tüntetésen, akik közül sokan fegyvert is viseltek. A 2 órán át tartó rendezvényen beszédek is elhangoztak, többek közt a rendező és egy libertariánus politikus is felszólalt az alkotmányos jog mellett. Az elhaladó autók dudálva jelezték, hogy egyetértenek a demonstráció üzenetével.

http://billingsgazette.com/news/local/photos-hundreds-turn-out-to-rally-for-gun-rights-in/collection_d716bc07-3e4b-5400-9fb7-bbe1b55b76d4.html#1

Olmos Park, Texas - Több százan demonstráltak a nyílt fegyverviselés mellett. A tüntetés apropója az volt, hogy pár nappal korábban néhány ember élt ezen jogával, mire a rendőrség megjelent és minden ok nélkül a résztvevőkre támadt. A hatóságok sokkolót is használtak, majd földre teperték az Open Carry Texas szervezet vezetőjét, a többieket pedig - vele együtt - letartóztatták. Mivel az egésznek semmi jogi alapja nem volt, így a szervezet vezetője gyorsan megszervezett egy tömegtüntetést. A szervezet kijelentette hogy ők nem a rendőrség ellen vannak, hanem az ellen, ha a hatóságok jogsértést követnek el. A tömeg a rendőrfőnök lemondását követelte, aki flegma módon nyilatkozott és a pár nappal korábbi eseményeket még csak ki sem akarja vizsgálni. A helyi rendőrség még a média elől is elbújt, csak annyit üzentek hogy nem áll módukban nyilatkozni.


http://www.kens5.com/article/news/politics/hundreds-openly-carry-firearms-as-part-of-protest-in-olmos-park/273-536241525


Greenfield Town, Massachusetts - Greenfield városban nagyjából 100 ember demonstrált. A tüntetést a "Nem mi vagyunk a probléma" néven szervezték, amin tanárok, veteránok, rendőrök, vadászok is részt vettek. A tüntetők az autóknak integettek, az autósok pedig jelezték hogy egyetértenek a tüntetőkkel. Voltak tüntetők akik "A civil jogok is számítanak" feliratot tartottak a magasba.


Ocala, Florida - Nagyjából 250 ember gyűlt össze a Tuscawilla parkban, hogy felemeljék a szavukat. A rendezvény felvonulással kezdődött, majd hazafias esküt tettek és közös imát is mondtak. Többen lőfegyvert viseltek, ki maroklőfegyvert, ki puskát.
- Nem kell tőlünk félni, nem mi vagyunk a probléma - nyilatkozta egy nyugalmazott rendőr, aki szintén egy volt a tömegből.
Egy másik résztvevő azt mondta, hogy " - Ha a fegyvertartás jogát elveszítjük, akkor sok más dolognak is búcsút inthetünk. Ez a jog védi a többi jogot."



http://www.ocala.com/news/20180407/open-carry-group-marches-downtown-to-support-2nd-amendment

Bennington, Vermont - Mivel Vermont államban szintén támadás alatt van a lőfegyvertartás joga, így az egész állam területéről érkeztek tüntetők, hogy ez ellen szót emeljenek. Néhány százan jelentek meg, a tömegnek 30-as tárakat osztottak szét a szervezők. Bár az állam az egyik legbiztonságosabb az egész Egyesült Államok területén, a törvényhozók mégis azt tervezik hogy tárkapacitást csökkentenek, fegyver-tartozékokat tiltanak be, megemelik a fegyverásárlási életkort, stb. Emellett még olyan törvénytervezet is van, hogy lefegyverezzenek embereket akik a bíróság szerint "veszélyesek".

http://www.foxnews.com/politics/2018/04/08/pro-gun-rallies-counter-new-measures-on-firearm-sales-in-vermont.html

Április 14.-ére országos tüntetést hirdettek meg, de tulajdonképpen a fegyvertartás melletti demonstrációk folyamatosak, hét közben, hét végén, iskolákban, egyre-másra tartják a kisebb-nagyobb megmozdulásokat.