Pages

2014. március 1., szombat

Legalálbb 27 halottja, több tucat sebesültje van az újabb kínai késes tömeggyilkosságnak

Egy csoport férfi, késekkel támadt egy vasútmegállóra, Kína Dél-nyugati részén. A vasárnapi támadásnak legalább 27 halálos áldozata van és 162 sérültje. A tragédiát az egész ország t***ista támadásnak minősíti. - jelneti a Xinhua News Agency hírügynökség.

4 rendőr is megsérült a támadásban, ami este 9 óra körül történt a Kunming vasútállomáson, Yunnan tartományban.

Az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, hogy több sérülés is volt a mellkasán és a hátán. Azt mondta hogy épp jegyet váltott, mikor egy csapatnyi fekete ruhás férfi rontott be az állomásra és elkedték leszúrni az embereket.

"Láttam egy férfit, ahogy felém rohant egy hosszú késsel és én pedig futotni kezdtem ahogy mindenki más" - mondta a megtámadott férfi. Azt is megjegyezte, hogy akik lassabbak voltak a többieknél, azokat nagyobb eséllyel szúrták le és ők rosszabbul jártak a gyorsabbaknál.

A tartomány kormányzója sürgősséggel összehívta annak a kórháznak vezetőségét, ahová a sérülteket szállították. A jelentés szerint 162 sérült érkezett a kórházba.

A helyi hírek szerint először az támadók érkeztek a helyszínre, majd mikor a rendőrség megérkezett, akkor ők lőttek is a késes támadókra. Néhányukat élve sikerült a rendőrségnek elfognia és kihallgatják majd őket.

Már sok fénykép van a helyszínről, véres beton, eldobált kofferek, holttestek mindenütt. A támadás oka még egyelőre ismeretlen, de Kínában igen sok hasonló késes tömeggyilkosság történik, amiért az emberek rendszerint a társadalmat okolják.

— Eric Baculinao, Associated Press

http://www.nbcnews.com/news/world/least-27-dead-dozens-injured-china-knife-wielding-spree-n41966



Frissítés: A támadásnak már 28 halálos áldozata van. (Egy újabb áldozat halhatott bele a sérüléseibe.) A támadás 1 teljes órán át tartott és több mint 100 mentőautó érkezett a helyszínre.

Frissítés #2: Meghalt egy újabb áldozat. 29 civil életét követelte a támadás. Az elkövetők közül többen elmenekültek, a rendőrség keresi őket.

2014. február 25., kedd

Az ukránok alkotmányban rögzített fegyverjogokat akarnak

Az ukrán polgárok szeretnék ha a fegyvertartási jog belekerülne az Alkotmányukba.

Biztos vagyok abban, hogy mindenki hallott arról hogy mi történt Ukrajnában, hiszen a média folyamatosan beszámolt róla. Ha valaki nem tudná, leváltották a kormányukat, méghozzá nem is békés úton. Több tucat halálos ládozata volt ennek a kormányváltásnak.

Most pedig úgy tűnik hogy az ukránok rájöttek arra hogy miért olyan fontos a fegyverjog védelme, és hogy miért szükséges hogy ezt a Alkotmányukba is beleírják.

Az Ukrán Fegyveresek Szövetségének nyilatkozata:

"Ma minden ukrán polgár rájöhetett, hogy miért van az országban több százezer rendőr. Az illúziók szertefoszlottak, amikor a rohamrendőrök gumibotokkal verték a békés embereket a Függetlenség Terén. Ezt látva nem elég az, hogy egyszerűen csak egy új fegyvertörvényt fogadjunk el.

A mai napon az Ukrán Fegyveresek Szövetsége megkezdi a munkát az Alkotmány pontjának megírására, ami jogot biztosít majd az ukrán polgároknak a fegyvertartáshoz. Az embereknek joguk kell hogy legyen a fegyvertartásra, amit az Alkotmánynak tartalmaznia kell. A hatóságok nem szabadna és nem is kellene hogy erősebbek legyenek a népnél! A fegyveres nemzetet tisztelet övezi!"

Ez állna az Alkotmányukban:

"Mindenkinek jogában áll a szabad lőfegyvertartás, hogy megvédhesse az életét és egészségét, otthonát és vagyonát, más életek életét és egészségét, szabadságát egy elnyomó hatalommal szemben,  alkotmányellenes intézkedésekkel szemben, Ukrajna területi biztonságáért és függetlenségéért. A fegyvertartás joga  törvényekhez kötött és csak személyenként korlátozhatja bíróság." 


Nem adják vissza a fegyvereket az ukrán tüntetők

Egyetlen lőfegyvert sem szolgáltatott még vissza a lakosság a hét végi felhívás ellenére a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv) abból a több mint ezer darabból, amelyet a rendőrségi épületek néhány nappal korábbi elfoglalásakor zsákmányoltak – közölte hétfőn Vaszil Pisznij, a Lemberg (Lviv) megyei tanács (közgyűlés) elnökhelyettese.

Az önkormányzati tisztségviselő elmondta, hiába létesített huszonnégy órán át nyitva tartó speciális ablakot a lembergi polgármesteri hivatal, a helyi lakosság egyetlen darabot sem szolgáltatott vissza hétfőig abból az 1189 tűzfegyverből, amelyet a város rendőrségi épületeinek múlt heti ostroma és elfoglalása során zsákmányoltak.

Andrij Szadovij, Lemberg polgármestere hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy az utóbbi négy napban, amióta nagyobbrészt civilek biztosítják a közrendet a nagyvárosban, a korábbinál mintegy háromszor kevesebb bűncselekmény volt. Az elmúlt éjszaka 1,5 ezer aktivista és 170 rendőr teljesített járőrszolgálatot a városban, ahol meghatározatlan időre betiltották az alkoholárusítást este 18 és reggel 10 óra között. (MTI)

2014. február 23., vasárnap

FBI jelentés: az erőszakos bűncselekmények jelentős csökkenése és rekord mennyiségű fegyvereladás

Most adták ki az FBI legutóbbi hivatalos jelentését (Uniformed Crime Report). A jelentés a 2013-as év első félévét taglalja.

Belekerült néhány adat, amiket néhányan meglepőnek találhatnak.

A jelentés szerint az erőszakos bűncselekmények száma 5.4%-al, míg a szándékos emberölések (gyilkosságok) száma 6.9%-al csökkent a 2012-es félév adataihoz képest.

Ez azért lehet érdekes néhányaknak, mert 2013 első félévében olyan fegyvervásárlási láz volt a lakosságon, hogy kiürültek a fegyverboltok és sok vevőt már csak az üres polcok fogadták. A fegyverboltok és fegyvergyárak nem tudtak elég árut a vásárlók elé tenni. Sok fegyver modell / márka nem csak hogy teljesen elfogyott, hanem több hónapos előrendeléseket kaptak, egészen 2013 végéig.

Idézet a jelentésből:

"A hatóságok az erőszakos bűnözésekkel kapcsolatban 5.4%-os csökkenést tapasztaltak, ugyanazon első félévben, a múlt félévhez képest. Az erőszakos bűncselekmények magukban foglalják a gyilkosságokat, nemi erőszakot, rablást és egyéb támadásokat.
Az ingatlanok ellen elkövetett bűncselekmények szintén 5.4%-al csökkentek a 2012-es évhez képest. Az ingatlan elleni támadásokban benne van minden betöréses rablás, betöréses lopás, gépjárműlopás is.
A gyújtogatások ebben a kategóriában nincsenek benne, de ez a bűncselekményfajta is csökkent, méghozzá 15.6%-al."

Nem tudni hogy a rekord mennyiségű legális civil fegyvervásárlásnak mennyi hatása van a bűncselekmények ilyen fokú csökkenéséhez, de bizton visszautasíthatjuk hogy a fegyver-gyűlölők állítását, ami szerint a fegyver egyenlő az erőszakkal. A statisztikák egyértelműen az ellenkezőjét bizonyítják. A civil fegyvertartás egyáltalán nem okolható semmilyen bűnözésért.

A 2013-as adatok még csak nem is túl különlegesek. Az utóbbi 30 évben az erőszakos bűnözés és a gyilkosságok lassanként, átlagosan, folyamatosan csökkenő tendenciát mutattak.

Ez igaz az ingatlanok ellen elkövetett bűncselekményekre is, amik 5%-al csökkentek. A csökkenés a kisebb városokban jelentős, a nagyvárosokban lassabb a csökkenés, van ahol pedig egy kisebb növekedés is tapasztalható a bűnözés terén.

Amit a statisztika kimutat az az, hogy az erőszakos bűnözés problémáját egyáltalán nem a fegyverek generálják, hanem bizonyos szociális, gazdasági és geográfiai okai vannak.

gunssavelives.net