Pages

2014. március 1., szombat

Legalálbb 27 halottja, több tucat sebesültje van az újabb kínai késes tömeggyilkosságnak

Egy csoport férfi, késekkel támadt egy vasútmegállóra, Kína Dél-nyugati részén. A vasárnapi támadásnak legalább 27 halálos áldozata van és 162 sérültje. A tragédiát az egész ország t***ista támadásnak minősíti. - jelneti a Xinhua News Agency hírügynökség.

4 rendőr is megsérült a támadásban, ami este 9 óra körül történt a Kunming vasútállomáson, Yunnan tartományban.

Az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, hogy több sérülés is volt a mellkasán és a hátán. Azt mondta hogy épp jegyet váltott, mikor egy csapatnyi fekete ruhás férfi rontott be az állomásra és elkedték leszúrni az embereket.

"Láttam egy férfit, ahogy felém rohant egy hosszú késsel és én pedig futotni kezdtem ahogy mindenki más" - mondta a megtámadott férfi. Azt is megjegyezte, hogy akik lassabbak voltak a többieknél, azokat nagyobb eséllyel szúrták le és ők rosszabbul jártak a gyorsabbaknál.

A tartomány kormányzója sürgősséggel összehívta annak a kórháznak vezetőségét, ahová a sérülteket szállították. A jelentés szerint 162 sérült érkezett a kórházba.

A helyi hírek szerint először az támadók érkeztek a helyszínre, majd mikor a rendőrség megérkezett, akkor ők lőttek is a késes támadókra. Néhányukat élve sikerült a rendőrségnek elfognia és kihallgatják majd őket.

Már sok fénykép van a helyszínről, véres beton, eldobált kofferek, holttestek mindenütt. A támadás oka még egyelőre ismeretlen, de Kínában igen sok hasonló késes tömeggyilkosság történik, amiért az emberek rendszerint a társadalmat okolják.

— Eric Baculinao, Associated Press

http://www.nbcnews.com/news/world/least-27-dead-dozens-injured-china-knife-wielding-spree-n41966



Frissítés: A támadásnak már 28 halálos áldozata van. (Egy újabb áldozat halhatott bele a sérüléseibe.) A támadás 1 teljes órán át tartott és több mint 100 mentőautó érkezett a helyszínre.

Frissítés #2: Meghalt egy újabb áldozat. 29 civil életét követelte a támadás. Az elkövetők közül többen elmenekültek, a rendőrség keresi őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése