Pages

2014. február 25., kedd

Az ukránok alkotmányban rögzített fegyverjogokat akarnak

Az ukrán polgárok szeretnék ha a fegyvertartási jog belekerülne az Alkotmányukba.

Biztos vagyok abban, hogy mindenki hallott arról hogy mi történt Ukrajnában, hiszen a média folyamatosan beszámolt róla. Ha valaki nem tudná, leváltották a kormányukat, méghozzá nem is békés úton. Több tucat halálos ládozata volt ennek a kormányváltásnak.

Most pedig úgy tűnik hogy az ukránok rájöttek arra hogy miért olyan fontos a fegyverjog védelme, és hogy miért szükséges hogy ezt a Alkotmányukba is beleírják.

Az Ukrán Fegyveresek Szövetségének nyilatkozata:

"Ma minden ukrán polgár rájöhetett, hogy miért van az országban több százezer rendőr. Az illúziók szertefoszlottak, amikor a rohamrendőrök gumibotokkal verték a békés embereket a Függetlenség Terén. Ezt látva nem elég az, hogy egyszerűen csak egy új fegyvertörvényt fogadjunk el.

A mai napon az Ukrán Fegyveresek Szövetsége megkezdi a munkát az Alkotmány pontjának megírására, ami jogot biztosít majd az ukrán polgároknak a fegyvertartáshoz. Az embereknek joguk kell hogy legyen a fegyvertartásra, amit az Alkotmánynak tartalmaznia kell. A hatóságok nem szabadna és nem is kellene hogy erősebbek legyenek a népnél! A fegyveres nemzetet tisztelet övezi!"

Ez állna az Alkotmányukban:

"Mindenkinek jogában áll a szabad lőfegyvertartás, hogy megvédhesse az életét és egészségét, otthonát és vagyonát, más életek életét és egészségét, szabadságát egy elnyomó hatalommal szemben,  alkotmányellenes intézkedésekkel szemben, Ukrajna területi biztonságáért és függetlenségéért. A fegyvertartás joga  törvényekhez kötött és csak személyenként korlátozhatja bíróság." 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése