Pages

2018. október 3., szerda

Fekete diákok puskákkal vonultak fel az Ohio Állami Egyetemen

Columbus, Ohio, USA (2018. szeptember) - A fekete diákok az önvédelemért álltak ki, ezért szervezték a nyílt viselős felvonulást. A szóvivőjük arról beszélt hogy az önvédelem az egy emberi jog és hogy nincs köze ahhoz hogy ki minek született, hogy nem számít hogy fehér vagy fekete valaki, mert az önvédelem joga így is úgy is megilleti. A szóvivő mindemellett statisztikákkal és érvekkel támasztotta alá a fegyvertartási és viselési jogok fontosságát.

A felvonulásnak előzménye is volt

Korábban ugyanezen az egyetemen egy fehér csoport is felvonult. Ezen 13 professzor felháborodott és nyílt levelet írt, amiben kifejtették hogy mennyire ellenzik az ilyesmit és azt állították hogy egy fekete csoport ezt nem tehetné meg mert rögtön lelőné őket a rendőrség.

Erre akart választ adni a felvonuló fekete csoport, akik megtették ugyanazt amit korábbi felvonulók. A pisztolyaikkal és puskáikkal sétáltak az egyetem területén, afrikai zászlóik is voltak, mindegyikük fekete volt. Persze senki nem bántotta őket, sem a rendőrség, se más. Így a 13 egyetemi professzor állítása egyértelműen meg lett cáfolva.

Az egyik felvonuló arról beszélt, hogy nem helyes az, ha a diákok nem védhetik meg magukat, mert ha egy őrült betör egy iskolába akkor a rendőrségnek hosszú ideig tart mire a helyszínre ér. Addig a diákok csak magukban bízhatnak, de ha nincs mivel, akkor nem tudnak védekezni. Pont emiatt engedni kell nekik hogy lőfegyvert tarthassanak maguknál.

Volt olyan is aki a fegyvertartás ellen érvelt és szembement a felvonulókkal, de vitán kívül más nem történt. A többséget nem zavarta rendezvény.

A rendőrség végig jelen volt, az esemény végig békésen telt és rendbontás nélkül ért véget.


Forrás: https://thefreethoughtproject.com/black-students-march-on-osu-with-ar-15s-to-show-self-defense-has-nothing-to-do-with-race/

2018. szeptember 30., vasárnap

Erőszak a Kent State egyetemi nyílt fegyverviselés demonstráción

Kent, Ohio állam, USA: - A résztvevő szervezetek terve az lett volna, hogy az egyetem területén kihangosítással beszédeket mondjnak a fegyvertartás és viselés mellett, de ennek megakadályozására az egyetem kikötött egy óriási összegű (14.000 dolláros) biztonsági intézkedést, amit persze a résztevők nem tudtak kifizetni. Így a egyetem nem engedélyezte a beszédeket, ugyanakkor a tömeges sétát nem akadályozhatták meg a felsőoktatási intézmény vezetői.

 A demonstráció fő szervezője egy Kaitlin Bennett nevű fiatal nő, aki korábban már bekerült a médiába azzal hogy a "ballagási" fotóit az egyetem területén puskával a hátán készíttette el. Mellette mindenféle konzervatív, libertariánus és fegyverpárti szervezet és független személy is részt vett. A rendezvényre 300 ember jelentkezett Facebookon, amiből - a videókból ítélve - nagyjából 150 fő meg is jelent, a nemzeti piros-fehér-kék zászlóval és az amerikai szabadság egyik közismert jelképével, a Gadsden zászlóval.

 A probléma ott kezdődött hogy szélsőbaloldali szervezetek is megjelentek ellentüntetni, méghozzá igen nagy tömegben (400 főről lehetett olvasni). Elkezdték követni a folvonulást, először csak üvöltözve, majd a nyílt viselőkre erőszakkal rátámadva. Dobálták a békés felvonulást és egyéb erőszakos módon is bántalmazták a résztvevőket. Próbáltak rémületet okozni azzal hogy "hamis" kézigránátokat dobáltak, illetve valaki a támadás közben el akarta rabolni az egyik felvonuló lőfegyverét is.

 Ezzel párhuzamosan a rendőri jelenlét is egyre ézékelhetőbb lett, a végén már kész hadseregnyi járőr volt a helyszínen, akik próbálták az őrjöngő fegyvertartás-ellenes üvöltöző tömeget visszafogni. Az ellentüntetést úgy hirették meg hogy "fegyveres fasiszták fognak felvonulni", aminek persze semmi értelme, főleg azt tekintve hogy a főszervező egy szabadságpárti FB oldal egyik szerkesztője. Bár a tüntetés közben úgy tűnt, hogy talán már inkább a rendőröket fasisztázták le, de persze ezt nem lehet tudni. A velük készült riportokból arról beszél néhány ellentüntető, hogy szerintük mindenféle nácik vonultak, bár ez elég egyértelműen cáfolható, mivel a felvonulók átlagemberek voltak, nem volt náluk semmilyen szélsőséges jelkép, ráadásul voltak feketék és egyéb kisebbségek is a fegyveres felvonulók között.

 Ugyanakkor Trump támogatói szervezet is volt a fegyveres felvonuló tömegben, és mivel Trump a tüntetőknek = fasizmus, így ma már mindenki aki Trumpot támogatja egy rendezvényen az súlyos megbélyegzésre számíthat. Akkor is ha kisebbségiként támogatja az elnököt, akkor is ha feketeként vall konzervatív nézeteket. 

 A rendőrök pazsként védték a fegyveres felvonulókat, akik néhol visszakiabáltak az őket követő, fenyegető és dobáló tömegnek. A tüntetők a megfélemlítés minden formáját bevetették. 

 Irónia ahogy a gyűlölettel teli artikulálatlanul mocskolódó nő egy "Itt nincs helye a gyűlöletnek!" táblát tartott maga előtt, miközben sivalkodva szidta a fegyveres felvonulókat.

 Illetve az a hosszú hajú barna pólós férfi, aki aki a rendőrség miatt panaszkodott mert mondták neki hogy álljon arrébb. Igen dühös volt hogy nem állhatott az egyik helyen, miközben ő azon tevékenykedett hogy a békés demonstrálókat a tömeg többi tagjával kiszorítsa az egyetem területéről. De a videóból ítélve nem tűnt fel neki a saját kettősmércéje. 

 Előkerültek az tüntetőknél a vörös zászlók és a szokásos arceltakaró kendők is, és akkor egyre erőszakosabbá is váltak. 

A hatóságok 4 (más források szerint 5) főt letartóztatak, mindegyikük fegyver-ellenes tüntető volt.

 A felvonulók a rendezvény végén a parkolóban interjút adtak és megköszönték a rendőrségnek a felvonulás biztosítását, illetve tudatták a sajtóval hogy az egyetem minden lehetséges formában próbált keresztbe tenni a csendes felvonulásnak, így az intézmény vezetői hibáztathatók a kialakult helyzetért.

 A egyik zöld ruhás felvonuló pedig arról beszélt a médiának, hogy rátámadt a tömeg, miközben neki el kellett takarnia a kezével a pisztolyát, mert a tömeg el akarta tőle venni. Ekkor a rendőrök odamentek hozzá és visszavezették a fegyvertartó felvonulók közé. 

 Egy fekete nő (Princess Kuevor) a a puskájával a vállán így nyilatkozott a sajtónak a baloldali fegyver-ellenes tüntetőkről: 

"Ez nem az ő rendezvényük, úgyhogy hazamehetnének" - mondta. "Nem tudom, de a média inkább csak velük foglalkozik, mert cirkuszt csinálnak ezek az idióták. Remélhetőleg a mi üzenetünk is eljut majd az emberekhez." 

Videó az egyik támadásról, ahol az egyik felvonuló fegyverére pályázott a tömeg



16 perces összefoglaló



70 perces videó



"A Fekete Életek Számítanak" üvöltik aggresszívan a fehér liberálisok a fekete fegyverviselő nő arcába

https://www.facebook.com/KaitsUnsafeSpace/videos/376704486202677/


Az teljes élő közvetítés Facebookon
https://www.facebook.com/N2Sreports/videos/326140511526979/


Beszámoló és videók támoadásokról

http://libertyhangout.org/2018/09/young-democratic-socialists-violently-assault-police-and-gun-owners-at-kent-state/


A FoxNews két riportja 

https://fox8.com/2018/09/29/kent-states-gun-girl-vows-to-campus-return-after-open-carry-demonstration/

https://fox8.com/2018/09/29/five-arrested-at-ksu-after-demonstrators-counter-demonstrators-gather-for-open-carry-walk/


Fotók és videók a helyszínről 

https://www.cleveland.com/expo/news/erry-2018/09/26687d568c6139/kent-state-university-opencarr.html