Pages

2017. május 5., péntek

Egy fegyveres civil lakos kapott el több betörőt

Chino Hills, Kalifornia, USA: Yan Zhang, Chino Hills-i lakos délután 1 órakor fura zajra lett figyelmes. Egy 5 fős banda próbálta kirabolni és az 5-ből 4 éppen be akart jutni a házába. Az erkélyen át tervezték a bejutást, az ajtót pedig feszítővassal próbálták kinyitni.

A ház tulajdonosa utasította a feleségét hogy a gyerekekkel bújjanak el, ő pedig elővette a pisztolyát. Leadott egy figyelmeztető lövést, ami következtében 2 bűnöző elpucolt, viszont három hasra vágódott. Őket a ház tulajdonosa fegyverrel a kezében visszatartotta a rendőrség kiérkezéséig. (Miközben készített róluk a telefonjával néhány fényképet.)

A maradék kettő sem úszta meg, mert a rendőrség őket is hamarosan elkapta. Mind az öten rács mögé kerülnek. 17 és 20 év közötti fiatal elkövetőkről van szó. A tulajdonos megvédte a családját és az értékeit is és senki nem sérült meg az incidensben.

https://bearingarms.com/jenn-j/2017/05/03/california-homeowner-grabs-gun-camera-teach-burglars-lesson/

http://ktla.com/2017/05/02/chino-hills-homeowner-holds-alleged-attempted-burglars-at-gunpoint-5-arrested/

Potenciális tömeggyilkost lőtt le egy fegyveres civil

Arlington, Texas, USA: Egy ment be a Zona Caliente étterembe, ahol üvöltözni kezdett az étterem vezetőjével. Aztán hirtelen fegyvert rántott és agyonlőtte. 

Egy ott ebédelő másik férfi - aki ott vacsorázott és nála volt az önvédelmi lőfegyvere - rászólt a feleségére hogy feküdjön a földre, majd felállt és lelőtte a fegyverest. A gyilkos a helyszínen meghalt, így másoknak már nem tudott ártani. 

Az étteremben egy tucat másik vendég is épp ott vacsorázott és több másik alkalmazott szintén jelen volt. 

 A gyilkos motivációja nem ismert, de 2 töltött lőfegyver is volt nála, továbbá két kést is bevitt magával az étterembe. A rendőrség szerint a fegyvers civil több ember életét is megmenthette azzal hogy közbelépett és lelőtte az őrjöngő támadót. 

https://www.dallasnews.com/news/arlington/2017/05/03/two-people-killed-third-wounded-arlington-restaurant-shooting-reports-say