Pages

2015. május 12., kedd

Újabb amerikai dohányboltrablás

Decatur, Georgia állam, USA - Egy dohánybolti eladó sikeresen védekezett két fegyveres rabló ellen. A helyi sajtó jelentése szerint délután 1 óra körül két gyanúsított jelent meg a dohányboltban. Az egyikük az eladó torkához szorította egy sörétes puskának a végét és pénzt követelt tőle. De hamarosan rájött a két rabló, hogy rossz boltot szemeltek ki maguknak.

A dohánybolti eladó elkapta a puska csövét és félrehúzta, miközben előrántotta a saját fegyverét és tüzet nyitott a bűnözőkre. Az egyik rablót úgy eltalálta, hogy az a helyszínen meg is halt. A másiknak sikerült elmenekülnie, de később inkább feladta magát.

"Elég bátor dolog volt tőle (az eladótól), de azért tette mert úgy érezte hogy az élete veszélyben volt" - nyilatozta Stephen Fore rendőrkapitány.

Ugyanaz a két rabló a gyanúsítottja egy másik rablási kísérletnek is, amit szintén ők követhettek el egy készpénzváltó helység ellen. De az a rablás se sikerült nekik, mert golyóálló üveg választota el őket és az ott dolgozókat, így onnan üres kézzel távoztak..

http://controversialtimes.com/news/robbers-put-shotgun-to-clerks-throat-he-grabs-it-draws-his-gun-kills-one-of-them/

http://www.myfoxatlanta.com/story/29006646/police-store-employee-shoots-kills-armed-robber


Amerikai dohánybolti rablás (videó)

Kentucky állam, USA - 2 férfi sétált be a dohányboltba, az egyik rámozdult a kasszára, szerencsétlenkedett vele, nem bírta kinyitni. Letette a fegyverét a pultra. A dohánybolti eladó felkapta a fegyvert, dulakodott a férfivel, majd vállon lőtte a rablót. A sebesült rabló könyörgött a nőnek, hogy engedje el, a nő belemenet és mondja neki hogy a pénz nélkül mehet. A férfi mégis fogja a pénzt és azzal akar kimenni a boltból. A nő ekkor elkapta a bűnözőt és megrángatta. A férfi végül feladta és a pénz nélkül próbált menekülni.

 Sorozatban rabolták ki a környék beli üzleteket. - A riport végén a nő elmondta, hogy ez azért lehet mert senki nem tesz ellene semmit és mindeni fél, nem védik meg a saját boltjaikat. Ezúttal viszont a rablók emberükre találtak a személyében.

2015. május 11., hétfő

Tömeggyilkosságot akadályozott meg egy taxisofőr

Chicago, USA (2015, április) - Egy Über taxisofőr akadályozott meg egy tömeggyilkosságot Chicago-ban. A sofőr előtt sétált egy csomó ember, amikor is valaki tüzetnyitott a gyalogosokra. Egy 22 éves férfi (Everardo Custodio) lőtte a tömeget, a taxisofőr pedig azonnal közbelépett. A taxis elővett a saját fegyverét és 6-szor rálőtt az őrjöngő őrültre. Többször is eltalálta, így megakadályozta hogy ártatlan emberek haljanak meg. A sebesült, vérző lövöldöző a földön kiterülve várta meg a kiérkező rendőröket. Rajta kívül senki más nem sérült meg. 

 A taxis ellen nem indult eljárás és nem vádolják semmivel. A sofőrnek volt rejtett viselési engedélye és önvédelemből cselekedett, csak saját magát és másokat védett - nyilatkozta Barry Quinn államügyész. 

 Chicago az egyik legszigorúbb állam volt fegyvertörvények szempontjából, egészen addig amíg 2010-ben ki nem mondta a legfelsőbb bíróság hogy alkotmány-ellenes volt a fegyverjogok korlátozása. Ha a törvényeket nem változtatták volna meg, akkor a taxisofőr nem tudta volna megmenteni az emberek életét. Kijelenthetjük, hogy a taxis és azok akiket megmentett, most hálásak azért hogy az alkotmány-ellenes törvények pár éve el lettek törölve.

http://www.businessinsider.com/uber-driver-with-concealed-handgun-prevents-mass-shooting-in-chicago-2015-4  

http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-uber-driver-shoots-gunman-met-0420-20150419-story.html