Pages

2015. május 12., kedd

Újabb amerikai dohányboltrablás

Decatur, Georgia állam, USA - Egy dohánybolti eladó sikeresen védekezett két fegyveres rabló ellen. A helyi sajtó jelentése szerint délután 1 óra körül két gyanúsított jelent meg a dohányboltban. Az egyikük az eladó torkához szorította egy sörétes puskának a végét és pénzt követelt tőle. De hamarosan rájött a két rabló, hogy rossz boltot szemeltek ki maguknak.

A dohánybolti eladó elkapta a puska csövét és félrehúzta, miközben előrántotta a saját fegyverét és tüzet nyitott a bűnözőkre. Az egyik rablót úgy eltalálta, hogy az a helyszínen meg is halt. A másiknak sikerült elmenekülnie, de később inkább feladta magát.

"Elég bátor dolog volt tőle (az eladótól), de azért tette mert úgy érezte hogy az élete veszélyben volt" - nyilatozta Stephen Fore rendőrkapitány.

Ugyanaz a két rabló a gyanúsítottja egy másik rablási kísérletnek is, amit szintén ők követhettek el egy készpénzváltó helység ellen. De az a rablás se sikerült nekik, mert golyóálló üveg választota el őket és az ott dolgozókat, így onnan üres kézzel távoztak..

http://controversialtimes.com/news/robbers-put-shotgun-to-clerks-throat-he-grabs-it-draws-his-gun-kills-one-of-them/

http://www.myfoxatlanta.com/story/29006646/police-store-employee-shoots-kills-armed-robber


2 megjegyzés:

  1. Ehez képest nálunk már 90-nél (azt hiszem) tart a dohánybolti rablások száma, amik közül nem egy végződött (nem a bűnöző féreg) halállal. De itthon sem tudatosult még a népekben, hogy ilyen helyen gumilövedékes revolver/puska simán tartható és használható. Szerintem nem egy életet mentett volna már meg akár egy szaros 15000ft-os gázpisztoly is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Valamit nem ártana ha tennének, mert nem lehet tudni hogy mikor és hol lesz a következő rablás és hogy a rabló ölni akar-e, vagy csak a pénzt vinné el meg cigit.

      Törlés