Pages

2015. május 11., hétfő

Tömeggyilkosságot akadályozott meg egy taxisofőr

Chicago, USA (2015, április) - Egy Über taxisofőr akadályozott meg egy tömeggyilkosságot Chicago-ban. A sofőr előtt sétált egy csomó ember, amikor is valaki tüzetnyitott a gyalogosokra. Egy 22 éves férfi (Everardo Custodio) lőtte a tömeget, a taxisofőr pedig azonnal közbelépett. A taxis elővett a saját fegyverét és 6-szor rálőtt az őrjöngő őrültre. Többször is eltalálta, így megakadályozta hogy ártatlan emberek haljanak meg. A sebesült, vérző lövöldöző a földön kiterülve várta meg a kiérkező rendőröket. Rajta kívül senki más nem sérült meg. 

 A taxis ellen nem indult eljárás és nem vádolják semmivel. A sofőrnek volt rejtett viselési engedélye és önvédelemből cselekedett, csak saját magát és másokat védett - nyilatkozta Barry Quinn államügyész. 

 Chicago az egyik legszigorúbb állam volt fegyvertörvények szempontjából, egészen addig amíg 2010-ben ki nem mondta a legfelsőbb bíróság hogy alkotmány-ellenes volt a fegyverjogok korlátozása. Ha a törvényeket nem változtatták volna meg, akkor a taxisofőr nem tudta volna megmenteni az emberek életét. Kijelenthetjük, hogy a taxis és azok akiket megmentett, most hálásak azért hogy az alkotmány-ellenes törvények pár éve el lettek törölve.

http://www.businessinsider.com/uber-driver-with-concealed-handgun-prevents-mass-shooting-in-chicago-2015-4  

http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/ct-uber-driver-shoots-gunman-met-0420-20150419-story.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése