Pages

2011. április 8., péntek

Fegyvert kapnak az új tévé-előfizetők két amerikai államban

Lőfegyverre beváltható kuponnal jutalmazza új előfizetőit egy amerikai tévészolgáltató; az akció példátlan népszerűségnek örvend.

Pisztolyt kapnak ajándékba azok, akik előfizetnek műholdas tévészolgáltatásra két amerikai államban.

Montana és Idaho egyes területein örvendezhetnek az új előfizetők, a sajátos ajándékáru-kapcsolással egy elektronikai szaküzletlánc kedveskedik nekik. Nem eredménytelenül: a puskaporos akciónak sikere van, számottevően megugrott az előfizetők száma, akik 135 dollár - 27 ezer forint - értékű kupont kapnak ajándékba, melyet azután beválthatnak egy egylövetű fegyverre sportboltban. Kissé meglepő, de a lőfegyver-lehetőség zömmel nőket tüzelt fel.

Mindkét államban legális a fegyvertartás, a lakosság pedig kedveli a pisztolyokat, puskákat.

(Híradó)
Bűzlött a dolog, úgyhogy rákerestem a Google-n.
Electronics retailer RadioShack and Dish Network dealerships have worked to create the promotion in western Montana and southwest Idaho, where new subscribers to a Dish Network package receive a coupon for US$135 to buy a single-shot shotgun at a local sporting good shop.
Kíváncsi vagyok, hogy a "shotgun"-t hogy fordította a Híradó stábja "pisztolyra".

2011. április 7., csütörtök

Egyre többen vásárolnak önvédelmi fegyvert Heves megyében

Megnövekedett az önvédelmi fegyverek iránti kereslet Heves megyében. A férfiak inkább a szekrénytárasat, a hölgyek a már kisebb, női méretben is kapható forgótárasat részesítik előnyben.

Ezeket a Heves Megyei Hírlap által megkérdezett üzletvezető szerint főleg a pszichológiai hatásuk miatt vásárolják. Sokaknak ugyanis biztonságérzetet ad, ha van náluk védekezésre alkalmas fegyver.

Heves megyében tavaly 3010 természetes és 61 jogi személy összesen 8688 lőfegyvertartási engedéllyel rendelkezett. A legtöbben vadászathoz váltották ki az engedélyt, önvédelmi céllal 359-en szerezték be a legális fegyvertartáshoz szükséges dokumentumot.

(FH)

Azért én kíváncsi lennék  a részletekre is.
___________________________________
2 nappal későbbi frissítés:

Mit is írtam két napja? Hogy nem hiszem el, hogy viszik az önvédelmi lőfegyvereket? Vajon miért nem hittem el a cikket? Én már csak ilyen vagyok, nem hiszek el rögtön mindent. Nem lényeg, viszont itt van a teljes cikkből az a részlet, amit nem hittem el.
A gáz-riasztó fegyverből két-három darabot árusítunk naponta – sorolta az ügyvezető. – A férfiak inkább a szekrénytárasat, a hölgyek a már kisebb, női méretben is kapható forgótárasat részesítik előnyben.
Tehát a pirossal kijelölt részt, valahogy kifelejtették a másik cikkből és úgy tüntették fel, mintha lőfegyvereket vásárolnának az emberek. Egyáltalán nem lőfegyverekről van szó, csak pukkantós gázpisztolyokról és gázrevolverekről. Így hazudik bele a sajtó az emberek képébe.
A szerkesztő megjegyzése: Az is megjegyezendő, hogy a gáz-riasztó fegyverek igen korlátozott hatóerejűek: a legerősebb gáztöltettel is csak pár méterre hatásos, ha ellenszél van, vagy esik az eső, akkor szinte nulla a hatótávolsága, sőt, a használójára is veszélyes. Zárt térben pedig abszolút nem használható, hiszen a gáz nem tesz különbséget támadó és megtámadott között. Valószínűleg ténylegesen a pszichológiai hatás lehet a legerősebb érv, hiszen egy komolyabb gázpisztoly, pláne, ha éles fegyverből lett átalakítva, akkor ugyanúgy néz ki, mint egy igazi és a támadó mérlegelni fog, mert ő nem tudja, hogy mi van a védekező kezében.
Erről van szó. A másik cikk meg szándékosan félrevezeti az olvasókat.