Pages

2011. április 7., csütörtök

Egyre többen vásárolnak önvédelmi fegyvert Heves megyében

Megnövekedett az önvédelmi fegyverek iránti kereslet Heves megyében. A férfiak inkább a szekrénytárasat, a hölgyek a már kisebb, női méretben is kapható forgótárasat részesítik előnyben.

Ezeket a Heves Megyei Hírlap által megkérdezett üzletvezető szerint főleg a pszichológiai hatásuk miatt vásárolják. Sokaknak ugyanis biztonságérzetet ad, ha van náluk védekezésre alkalmas fegyver.

Heves megyében tavaly 3010 természetes és 61 jogi személy összesen 8688 lőfegyvertartási engedéllyel rendelkezett. A legtöbben vadászathoz váltották ki az engedélyt, önvédelmi céllal 359-en szerezték be a legális fegyvertartáshoz szükséges dokumentumot.

(FH)

Azért én kíváncsi lennék  a részletekre is.
___________________________________
2 nappal későbbi frissítés:

Mit is írtam két napja? Hogy nem hiszem el, hogy viszik az önvédelmi lőfegyvereket? Vajon miért nem hittem el a cikket? Én már csak ilyen vagyok, nem hiszek el rögtön mindent. Nem lényeg, viszont itt van a teljes cikkből az a részlet, amit nem hittem el.
A gáz-riasztó fegyverből két-három darabot árusítunk naponta – sorolta az ügyvezető. – A férfiak inkább a szekrénytárasat, a hölgyek a már kisebb, női méretben is kapható forgótárasat részesítik előnyben.
Tehát a pirossal kijelölt részt, valahogy kifelejtették a másik cikkből és úgy tüntették fel, mintha lőfegyvereket vásárolnának az emberek. Egyáltalán nem lőfegyverekről van szó, csak pukkantós gázpisztolyokról és gázrevolverekről. Így hazudik bele a sajtó az emberek képébe.
A szerkesztő megjegyzése: Az is megjegyezendő, hogy a gáz-riasztó fegyverek igen korlátozott hatóerejűek: a legerősebb gáztöltettel is csak pár méterre hatásos, ha ellenszél van, vagy esik az eső, akkor szinte nulla a hatótávolsága, sőt, a használójára is veszélyes. Zárt térben pedig abszolút nem használható, hiszen a gáz nem tesz különbséget támadó és megtámadott között. Valószínűleg ténylegesen a pszichológiai hatás lehet a legerősebb érv, hiszen egy komolyabb gázpisztoly, pláne, ha éles fegyverből lett átalakítva, akkor ugyanúgy néz ki, mint egy igazi és a támadó mérlegelni fog, mert ő nem tudja, hogy mi van a védekező kezében.
Erről van szó. A másik cikk meg szándékosan félrevezeti az olvasókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése