Pages

2017. május 11., csütörtök

Amerikai civilek, golyóálló mellényben, puskákkal járőröznek az utcákon

San Antonio, Texas - Egy csapat fegyveres civil háztulajdonosok járőröznek a házaiknál és és a környező utcákban. "Brian", egy volt katona alapította meg a Bűnözés-Ellenes Csoportot. Sok lövöldözés és autófeltörés volt az otthona közelében és ez vezetett oda hogy ő és néhány társa a kezükbe vették a közbiztonság ügyét.

Az alapító tag elmondta, hogy szeptemberben alakultak, de már több mint 20 tagjuk van és így már nem 1, hanem 11 utcát tartanak ellenőrzés alatt, amibe nem csak a lakóházak, de üzletek és boltok is beletartoznak.

"Az összes tagunk itt lakik az utckában." - mondta az egyik tag a sajtónak. "Itt lakunk és nem ok nélkül döntöttünk a járőrözés mellet, hanem azért mert itt valóban sok a bűnözés, muszáj hogy visszatartsuk valahogy."

Golyóálló mellényt vesznek fel és puskáik vannak, rádión keresztül tartják egymással a kapcsolatot. A járműveik a CDU-val vannak megjelölve. (Crime Deterrence Unit)

Brian elmondta hogy általában nem viselnek maszkokat. A múlt vasárnap reggel 10 férfi 3 járműben járőrözött az utcák között, miközben 4-en gyalog a járdán haladtak, a hátuk mögött egy másik járművel. Egy másik jármű pedig néhány házhoz ment, a polgárőrséggel kapcsolatos kitöltött nyomtatványokkal.

A volt katonai rendőrségi dolgozó nem akarta megadni a sajtónak a nevét. Elmondása szerint néhányan meglepődnek rajtuk "Kik ezek a fickók és mit csinálnak itt?"- gondolják.

A csapat tagjai csak azt mondjká hogy megvédik az otthonaikat és az utcáikat a bűnözőktől.

"Embereket képzünk ki hogy hogy tartóztassanak le valakit és hogy bilincseljék meg akiket így elkapnak." - mondta Brian.

A civilek is letartóztathatnak valakit, ha bűncselekményen kapják az illetőt.

Brian azt is elmondta hogy nem csak a letartóztatáshoz van joguk hanem ha szükséges akkor a lőfegyveres önvédelemre is.

A helyi sheriff azt nyilatkozta a sajtónak hogy jobban szeretnék ha inkább csak hívnák őket ha valami gond van és nem eljáróként hanem tanúként viselkednének.

Brian tisztában van azzal hogy a rendőrség így gondolkodik róluk és megérti őket, mivel a helyzet nem mindennapos. A vezetőjük szerint bizonyos típusú bűncselekmények visszaszorultak, főként a lopások. A rendőrség szerint viszont inkább emelkedett a bűncselekmények száma. (Igaz, a rendőrség statisztikái nem a 11 utcáról szóltak, hanem egy jóval nagyobb területről, ahol a CDU nem is járőrözik.)

A CDU-nak még nem volt semmilyen erőszakos összetűzésben része, a bűnözők még nem támadtak rájuk.

A weboldaluk címe:

cdupatrol.com

Forrás:

http://news4sanantonio.com/news/local/homeowners-armed-with-rifles-body-armor-and-marked-vehicles-patrol-their-neighborhoods