Pages

2015. július 5., vasárnap

Életet mentett az AK-47-es

Las Vegas, USA - 2015. Június - Egy Las Vegas-i férfi sikerrel használta a híres Kalasnyikov típusú fegyverét, mikor rablók támadtak az otthonára. A város rendőrségét kihívták egy betöréses rabláshoz, ahol később kiderült hogy egy 23 éves lakos egy AKM típusú félautomata lőfegyverrel már elkergette a bűnözőket, ezzel megmentve az édesanyját és a három testvérét. 

A részletes beszámolók szerint a két elkövető kopogott, majd az ott lakó 12 éves gyerek nyitotta ki nekik a bejárati ajtót. Azt mondták neki hogy lerobbant az autójuk. A gyerek becsukta volna az ajtót, de akkor ők benyomták és berontottak a házba, a gyereket pedig elkapták és hátulról szorították a nyakát. A férfi elkövetőnél egy pisztoly volt. Ő később rárúgta a 23 évesre a szobaajtót, aki erre válaszul tüzet nyitott rá. A bűnöző kiszaladt de egy lövés akkor eltalálta. A két bűnöző felkapott egy retükiült a házban, majd dulakodtak a gyerekekkel, aztán újabb lövések dördültek. Ekkor a két elkövető beugrott egy kocsiba és elmenekültek, miközben a 12 éves és a testvére hívták a rendőrséget. 

A rendőrség elmondta hogy mikor kiérkeztek a hívás helyszínére akkor ott állt az udvaron Jesus Javier Sanchez, az AK47-essel a kezében. A rendőrök rászóltak, ő pedig a földre dobta a lőfegyverét. A rendőrök megnézték hogy biztonságos-e már a helyszín és több lyukat is találtak a bejárati ajtón, mindamellett egy fekete félautomat fegyvert is találtak, az egyik ágyon. Vérnyomok is voltak a padlón, amik az utca végéig vezettek, ami nyomokat az egyik bűnöző menekülés közben hagyott hátra.

A 23 éves elmondta, hogy először a .40-es kaliberű pisztolyával lőtt, majd később felkapta a puskáját és azzal lőtt a rablókra. Megpróbálta a kocsijuk kerekét kilőni vele.

Később a rendőrség hívást kapott a North Vista kórházból, ami szerint 2 ember lőtt sérülésekkel jelentkezett be náluk. Az egyikük ott meg is halt. A másik rabló -egy nő- súlyos sérüléseit ellátták. Ha a nő nem hal meg, akkor nagyon sok időt fog börtönben tölteni, többek közt gyilkossági kísérletért és fegyveres rablásért. 

Míg a média és a politikusok arról hazudoznak hogy a félautomata puskák és karabélyok csak háborúzásra jók és civilek kezébe nem valók, addig ezzel szemben a valóság az, hogy sokszor használják ezeket a típusú lőfegyvereket otthonvédelemre.

http://bearingarms.com/ak-47s-save-lives-las-vegas-man-uses-iconic-rifle-successfully-defend-family-home-invasion/?utm_source=bafbp&utm_medium=fbpage&utm_campaign=baupdate

http://controversialtimes.com/issues/constitutional-rights/this-man-used-his-ak-47-to-defend-his-family-from-a-pair-of-armed-intruders-1-dead-1-wounded-arrested/

http://www.reviewjournal.com/news/las-vegas/details-emerge-northeast-las-vegas-home-invasion-shootout