Pages

2014. július 2., szerda

Manipulál a Velvet: RE: Védett állatok megölésével menőzik az ostoba pompomlány

A Velvet kitett magáért és a valóságtól nagyon elrugaszkodott cikkel állt elő. Az eredeti angol cikkben amit forrásként jelölnek meg, teljesen mást írnak. Az angol az nem megy, de a manipulálás az már profi szintű.

A valóság csak annyi, hogy Kendall Jones, a 19 éves egyetemi hallgató szabadidejében nagyvadakra vadászik. 12 éves korában kezdte el komolyabban a vadászatot, mikor másodszorra utazott Dél Afrikába. lőtt már Leopárdot, orrszarvút, elefántot és más állatokat is. Minden egyes vadat legálisan ejtett el, és a szegény régiókat minden esetben több ezer dollárral segítette, az engedélyek révén.

Kép KENDALL JONES FACEBOOK oldalán
Természetesen a fegyvergyűlőlők és magukat állatvédőknek mondók célkeresztjébe került, azok is halálos fenyegetéseket írnak neki akik gyorséttermekben eszik a hamburgert, mintha ez utóbbi nem állatokból lenne.

De térjünk rá a Velvet hazug cikkére.

Azt állítják hogy védett állatokat lőtt le a lány, holott ez nem igaz. Sehol nem írják hogy védettek lennének a vadállatok, csak azt hogy ritka, illetve egzotikus állatok. Afrikában egy zebra, olyan mint Magyarországon egy vaddisznó, kivéve hogy aki Afrikában vadászik annak sokkal többe fog kerülni a vadak elejtése.

A Velvet olyan szavakat használ, hogy "menőzik", és hogy a lány "ostoba", "produckió". Én nem hinném hogy egy egyetemista túl ostoba lenne, ráadásul miért menőzés az, mikor egy vadász megmutatja hogy mit lőtt? A horgász is bemutatja hogy mekkora halat fogott, ez része a sportnak, arról nem is beszélve, hogy ha már Afrikában van, akkor fényképez, mert nem mindennapi dolog lehet egy afrikai vadásztúra.

"természetesen jó gazdag amerikaiként ő lőtt le"

És a vadászat után járó pénzt a helyi lakosság szívesen fogadja. Talán abból is van pénze útra, hogy rengetegen támogatják, valószínűleg cégek is finanszírozzák a körutazásait. Ezt bizonyítja az is, hogy úgy tűnik 2015-ben saját vadászműsora lesz az egyik tévécsatornán. Saját DVD-i is vannak a vadászatairól.

Többek közt azt írja a Facebook oldalán, hogy jelentős összegeket adományoz a vadvilág támogatására.

A Velvetnek szintén baja van a pompomlányokkal, vagy csak azzal hogy a lány szőke és csinos. Azt valahogy nem sikerült nekik megemlíteni, hogy a lány egyetemre jár és nem azért pompomlány mert buta. Inkább azért, mert megvan hozzá az alakja és a sportos testalkata. 

A Velvet leírja, hogy "Az állatvédők persze kiakadtak, már negyvenezren írták alá a petíciót, amelyben azt követelik, hogy azonnan tüntesse el a fotókat, és ne népszerűsítse az ártatlan állatok levadászását."

Valahogy azt már nem sikerült nekik elmondani, hogy a lánynak 86 ezer követője van Facebookon, tehát kétszer annyi mint amennyien a cikk megírásakor az oldalát letiltatnák.

Lehet a vadászatot támogatni, vagy nem támogatni -én nem vadászom, viszont hideg fejjel is tudok a témáról beszélni, érveket és ellenérveket hozni mellette és akár ellene is-, de ha már valaki cikket ír, akkor írjon objektívan, ne hangulatkeltően, ne mocskoljon be másokat -ez esetben egy vadászt- hazugságokkal és ne uszítson. Egy kis tisztességet, kedves újságírók!

Miután a Velvet jó nagyokat hazudott az olvasóinak, kitett egy szavazást is, ami természetesen szintén manipulatív.

Ön szerint ez
tök menő.
aljas parasztság.

Ezek szerint minden vadász "aljas paraszt"? A "tök menő" is értelmezhetetlen, mivel a vadászat inkább úgy jellemezhető, mint egy sport, elfoglaltság, illetve hivatás, ami felelősségteljes dolog, hasznos lehet az állatvilág szempontjából is, túlszaporodást lehet vele szabályozni, vagy egy-egy vadállat kilövésével pont hogy a csökkenő növényevők szaporulatát lehet feljebb engedni.

Érdemes megnézni hogy a Velvet manipuláló cikke milyen hozzászólásokat eredményezett. Nem ritka a halálos fenyegetés. Büszke is lehet magára az, aki egy 19 éves vadászlánynak kíván kínhalált.

http://www.facebook.com/velvethu/posts/674721965933077

A Velvet manipulatív, hazug cikke:

http://velvet.hu/sztori/2014/07/01/vedett_allatok_megolesevel_menozik_az_ostoba_cheerleader/

Kendall Jones Facebook oldalai:

https://www.facebook.com/kendalltakeswild

https://www.facebook.com/supportkendall

Néhány külföldi cikk:

http://gunssavelives.net/blog/anti-hunters-try-to-get-texas-tech-cheerleader-banned-from-facebook-for-posting-big-game-hunting-photos/

http://www.huffingtonpost.com/2014/07/01/kendall-jones-texan-cheerleader-hunt-animals_n_5547731.html

http://www.nydailynews.com/news/world/cheerleader-19-loves-shooting-safari-article-1.1850383

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2675807/Animal-lover-outrage-blonde-Texas-cheerleader-smiles-dozens-photos-alongside-rare-big-game-hunts-African-safaris.html

Aki pedig magát állatvédőnek tartja, az adakozzon állatmenhelyeknek. Én is azt teszem.

2014. július 1., kedd

Egy Colorado-i étterem fegyvereseket szeretne jóllakatni

Az étterem előtti táblán ez a felirat áll:"A fegyverek itt engedélyezettek.
Kérjük tartsák a lőfegyvereket a fegyvertokban,
hacsak nem szükséges a használatuk.
Abban az esetben viszont célozzanak pontosan."
Rifle, Colorado Állam, Egyesült Államok - Az utóbbi időben több étteremlánc is kitiltotta a fegyverviselőket a épületeiből, de úgy tűnik hogy az ellenkezőjére is van példa. Egy Colorado állam beli étterem kifejezetten fegyverviselő vendégekre számít. Ráadásul a székhelyük egy Rifle -magyarul Puska- nevű településen van. 

A "Shooters Grill" nevű helyen Ashlee Saenz pincérnő felveszi a rendelést, akkor nem csak papír és toll van nála, hanem egy .357-es Ruger Blackhawk is, így mondhatni hogy teljesen vadnyugati stílusban szolgálja fel az ételeket. Nem csak dísznek van az övén, használni is tudja a fegyverét. Az ott dolgozók bátorítják a vendégeket, hogy ők is viseljenek lőfegyvert, amit az állam törvényei is megengednek.

Az étterem 75 dollárért vállal fegyverviselői oktatást, aminek az árában benne van egy vacsora is. A sikeresen elvégzett néhány órás tanfolyammal Colorado-ban rejtett fegyverviselői engedélyt lehet kérvényezni az államtól.

Az étterem Facebook oldala: http://www.facebook.com/shootersgrill.rifle

Lauren és Jayson Boebert, a Puska nevű településen működő Shooters Grill étterem tulajdonosai
Fotó: Christopher Mullen / Post Independent