Pages

2011. augusztus 27., szombat

Irén a hurrikán lecsap

Irene, a hurrikán megérkezett és szaggatja a keleti partot. Nagyobb hurrikán mint a többi, a tévében már napokkal ezelőtt arról beszéltek, hogy talán az eddigi legkeményebb hurrikánnak néz elébe az ország. Általában csak a délkelet érzi meg a hurrikánokat, de idén még New York is kap a viharból. Kitelepítésekről beszélnek, evakuálásról, a hatóságok elrendelték 2 és fél millió embernek, hogy jobb ha pár napra nyugatra mennek. Csak New York térségében 250ezer ember került ilyen helyzetbe.

Nem csak a városok polgármesterei, a hivatalos szervek, a a Katasztrófavédelmi Hivatal*, de a kormány is felszólította a lakosságot, hogy készüljenek (prepare) a hurrikánra, vegyenek tartós ételt, nem lesz áram, nem lesz ivóvíz, nem lesz ennivaló, viszont fosztogatás talán lesz, nem lehet tudni, szóval legyen mindenki felkészülve a legrosszabbra.

Igen? Már elnézést, de pár héttel ezelőtt az FBI azt nyilatkozta, hogy aki készülődik az veszélyes a társadalomra, aki tartós ételt vesz, aki beraktároz midnenféle túlélőfelszerelésből, az idézem: "terroristagyanús".
Akkor most hogy is van ez? Az FBI külön kiemelte a speciális MRE ételeket, mint gyanús terméket. Most aki rákeres az Interneten az láthatja, hogy ezt a fajta tartós ételt rengetegen vették a hurrikán érkezése előtt.

*Az Egyesült Államok egész keleti partjának fel kellene készülnie Irénre, a hatalmas és veszélyes hurrikánra... - jelentette ki kedden a nemzet katasztrófavédelmi főnöke. (forrás)