Pages

2018. október 3., szerda

Fekete diákok puskákkal vonultak fel az Ohio Állami Egyetemen

Columbus, Ohio, USA (2018. szeptember) - A fekete diákok az önvédelemért álltak ki, ezért szervezték a nyílt viselős felvonulást. A szóvivőjük arról beszélt hogy az önvédelem az egy emberi jog és hogy nincs köze ahhoz hogy ki minek született, hogy nem számít hogy fehér vagy fekete valaki, mert az önvédelem joga így is úgy is megilleti. A szóvivő mindemellett statisztikákkal és érvekkel támasztotta alá a fegyvertartási és viselési jogok fontosságát.

A felvonulásnak előzménye is volt

Korábban ugyanezen az egyetemen egy fehér csoport is felvonult. Ezen 13 professzor felháborodott és nyílt levelet írt, amiben kifejtették hogy mennyire ellenzik az ilyesmit és azt állították hogy egy fekete csoport ezt nem tehetné meg mert rögtön lelőné őket a rendőrség.

Erre akart választ adni a felvonuló fekete csoport, akik megtették ugyanazt amit korábbi felvonulók. A pisztolyaikkal és puskáikkal sétáltak az egyetem területén, afrikai zászlóik is voltak, mindegyikük fekete volt. Persze senki nem bántotta őket, sem a rendőrség, se más. Így a 13 egyetemi professzor állítása egyértelműen meg lett cáfolva.

Az egyik felvonuló arról beszélt, hogy nem helyes az, ha a diákok nem védhetik meg magukat, mert ha egy őrült betör egy iskolába akkor a rendőrségnek hosszú ideig tart mire a helyszínre ér. Addig a diákok csak magukban bízhatnak, de ha nincs mivel, akkor nem tudnak védekezni. Pont emiatt engedni kell nekik hogy lőfegyvert tarthassanak maguknál.

Volt olyan is aki a fegyvertartás ellen érvelt és szembement a felvonulókkal, de vitán kívül más nem történt. A többséget nem zavarta rendezvény.

A rendőrség végig jelen volt, az esemény végig békésen telt és rendbontás nélkül ért véget.


Forrás: https://thefreethoughtproject.com/black-students-march-on-osu-with-ar-15s-to-show-self-defense-has-nothing-to-do-with-race/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése