Pages

2014. július 7., hétfő

Újabb fegyverviselő akadályozott meg tömegmészárlást

Úgy tűnik hogy egy újabb tömeggyilkosságot akadályozott meg valaki aki fegyverviselési engedéllyel rendelkezett.

A Chicago Tribune hírei szerint egy férfi, akit Denzel A. Mickiel-nek hívnak, egy Chicago-i baráti összejövetel közelében volt, felidegesítették a jelen lévők, bement a házába, felkapott egy fegyvert és elkezdett tüzelni az ott szórakozó emberekre. Válogatás nélkül lőtt mindenkire.

Szerencsére volt valaki a tömegben -egy katona, aki civilben volt jelen a házibulin-, aki korábban kiváltotta a rejtett fegyverviselési engedélyét és így szembe tudott szállni a bekattant őrülttel szemben.

Az újság így ír a továbbiakról:

Ahogy az elkövető lőtt az áldozatok autóira, a katona elővette a fegyverét és az egyik kocsi mögé bújt. A jármű mögül tüzelt a támadóra, akit kétszer el is talált.

Az elkövetőt kórházba vitték hogy ellássák, és később előzetesbe viszik ahonnan ideiglenesen szabadulhat 950.000 dolláros óvadék ellenében. Gyilkossági kísérlet miatt fog felelni a bíróság előtt.

A jó hír az, hogy csak egy nőt tudott meglőni, akit a kórházban már elláttak és jelenleg stabil az állapota.

A szemtanúk szerint két másik férfi is rálőtt a tömegre.

Ha a katona nem lett volna jelen és nem lett volna viselési engedélye és lőfegyvere, akkor nagy valószínűség szerint sok embert meghalt volna a lövöldözésben.

Egy újabb jó példa arra, hogy miért fontos hogy a törvénytisztelő embereknek miért van szükségük az önvédelem és a fegyverviselés jogára.

http://gunssavelives.net/self-defense/concealed-carrier-in-chicago-stops-possible-mass-shooting-outside-of-party/

http://www.chicagotribune.com/news/local/breaking/chi-military-member-concealed-carry-shoots-attacker-20140706,0,5324984.story

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése