Pages

2014. március 29., szombat

Injekciós tűvel támadt biztonsági őrökre a tolvaj, egy fegyveres civil állította meg

Egyesült Államok - A rendőrség elmondása szerint egy fegyveres civil sietett az áruházi biztonsági őrök segítségére, akikre egy használt injekciós tűvel támadt egy heroin-függő áruházi tolvaj.

Az incidens hétfő délután történt a Home Depot áruházban, ahol az őrök megpróbáltak visszatartani a 26 éves Joshua Joseph Silva-t, akit tetten értek miközben lopott. Ahelyett hogy együttműködött volna a biztonsági őrökkel, a férfi erőszakosan rájuk támadt hogy elkerülje a későbbi letartóztatását. A dulakodás közben Silva előkapott egy használt injekcióstűt a kabátja alól és azzal kezdett támadni. Hadonászott és csapkodott a tűvel és többször is megszúrta az egyik őrt.

Egy vásárló -aki rejtett fegyverviselési enedéllyel rendelkezett- szemtanúja volt az eseményeknek és azonnal a megtámadottak segítségére sietett. A civil fegyveres elővette a lőfegyverét és ráparancsolt Silva-ra, hogy dobja el a fecskendőt és feküdjön a földre.

Silva belátta hogy nem lett volna esélye a fegyver ellen, megadta magát és azt tette amit mondtak neki. Eldobta a injekcióstűt és leült a parkolóban a rendőrség kiérkezéséig. Mikor meghallotta hogy jönnek érte, még megpróbált elfutni, de nem jutott messzire. Mikor a rendőrök beérték, akkor már nem állt ellent a letartóztatásnak.

Az összeszúrkált biztonsági őrt kórházban látták el, utána hazaengedték. A használt fecskendőt a rendőrség laborjában tesztek alá vetik, amivel kiderülhet hogy fertőző volt-e a szennyezett tű.

A névtelenséget kérő civil, aki megállította a támadót csak annyit nyilatkozott, hogy muszáj volt hogy közbelépjen, mert az elkövető annyira erőszakos volt, hogy ha akkor nem lép közbe, az talán az egyik fegyvertelen biztonsági őr életébe is kerülhetett volna.

http://www.nydailynews.com/news/crime/would-be-thief-attacks-guards-dirty-syringes-cops-article-1.1734382

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése