Pages

2014. március 26., szerda

USA: Földcsuszamlás Washington államban

Washington állam, USA - A hivatalos értesülések szerint eddig 24 halálos áldozata van az USA történelmének egyik lepusztítóbb földcsuszamlásának.

176 ember tűnt el, miután egy 5 napig tartó esőzés megindította az egyik domboldalt, ami keresztül csúszott egy folyón, egy úton és elsöpört egy lakott területet, ahol több tucat házat temetett maga alá egy Oso nevű község közelében.

A hatóságok remélik hogy az áldozatok száma még sem lesz annyira magas.

A túlélők keresése teljes erővel zajlik, kutyákat is bevetettek a holttestek felkutatására és elektromos szerkezetekkel keresik a földben az üregeket.




Az előrejelzések folyamatos esőzést jósolnak ami megnehezíti a keresést és így további áldozatokat szedhet az időjárás. A hatóságok szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy a betonkeménységű földréteg alatt túlélőket találjanak.
"Nem hátrálunk meg. Mindenkit kiszedünk a föld alól, még azokat is akikről már lemondtak." - jelentette ki a helyi tűzoltóparancsnok.

Ez a földcsuszamlás az egyik legpusztítóbb az Egyesült Államok történetében, az ott élő emberek élete teljesen tönkrement mikor a 300 méteres csuszamlás mindent letarolt.
1969-ben 150 embert halt földcsuszamlás miatt, Virginia államban. (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2014/03/26/us-usa-mudslide-washingtonstate-idUSBREA2L0R020140326

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése