Pages

2014. november 16., vasárnap

Texasban beindultak a dolgok

Sok éven át nem történt semmi előrelépés a Texas-i fegyverviseléssel és egyéb fegyvertörvényekkel kapcsolatban. Bár Texas-t mindenki, mint a fegyvertartás és viselés fellegvárát emlegette, ez nem volt feltétlenül igaz. Se pisztolyt, se revolvert nem lehet az államban nyíltan viselni.
A rejtett viseléshez pedig engedélyt kell kérvényezni. Ebbe sokáig beletörődtek az emberek, de az elmúlt 1-2 évben megszaporodtak a nyílt viselős tüntetések, amiken a tüntetők -mivel a maroklőfegyverek nyílt viselése tilos- így puskákkal és félautomata karabélyokkal jelentek meg.

Változás jöhet

Csak most voltak a választások, amint beültek a konzervatívok a képviselői székükbe, azonnal akcióba léptek. Rögtön az első nap törvénytervezeteket nyújtottak be. Jelenleg eddig 3 olyan tervezet van letéve az asztalra, ami a fegyverviseléssel és egyéb fegyvertörvényekkel kapcsolatos.

Az egyik a nyílt maroklőfegyverviselést engedélyezné.

A másik egész Texas-t Alkotmányos Vielős állammá tenné. (Ami azt jelenti, hogy nyíltan van rejtetten, engedély nélkül viselhetné a fegyverét nyilvános helyeken.)

A harmadik tervezet pedig országos törvényeket érvénytelenítene Texas államban. (Olyan törvényeket, amik adókkal súlytaná a fegyvertarást vagy a  fegyverekhez való lőszert és egyéb tartozékokat, hogy a lőfegyvereket be kelljen regisztrályni vagy a fegyveres tartozékokat és kiegészítőket és a lőszert, tiltaná az olyan törvények betartattatását ami elvenné az emberek jogát a fegyvertartástól, fegyvereladástól és vásárlástól, illetve ugyanez vonatkozik a lőszerre is. És végül tiltaná azt hogy a fegyvereket lefoglaljanak a lakosságtól, vagy fegyver tartozékokat, vagy lőszert.)

Texas új kormányzója a hivatalba lépésekor azonnal kijelentette, hogy ha a nyílt viselésről szóló törvénytervezet átmegy és eléteszik a papírt, ő azt akkor azonnal aláírja. Így a Texas-iak most remélik hogy elég szavazatot kap a tervezet és majd -mint a legtöbb államban- immár ők is viselhetik nyíltan
a maroklőfegyvereiket.

Jó látni hogy a frissen megválasztott képviselők már rögtön az első néhány napon megtették a szükséges lépéseket. Egyáltalán nem hittem volna hogy tényleg történni fog valami, azt meg főleg nem gondoltam volna hogy a választások után azonnal megindulnak az események.

http://www.ktxs.com/news/open-carry-law-for-handguns-could-pass-in-texas/29709616
http://gunssavelives.net/blog/gun-laws/constitutional-carry-bill-introduced-in-texas/
http://benswann.com/texas-new-bill-declares-all-federal-gun-control-invalid-and-non-enforceable/
http://www.myfoxaustin.com/story/27338875/open-carry-or-constitutional-carry-second-amendment-advocates-wweigh-in

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése