Pages

2014. október 26., vasárnap

Rabló támadt apára és gyerekére, az apa lelőtte a rablót

Yoder, az agyonlőtt betörő
Florida, USA - Egy floridai férfinek meg kellett védenie magát és a 11 éves gyerekét, mikor kora reggel berontott a házukba egy bűnöző.

Reggel 6 óra volt, mikor az apa üvegcsörömpölést hallott a házukban. Azonnal fegyvert fogott és utánajárt a dolognak.

"A rabló rálőtt az apára, ő pedig viszonozta a tüzet. A rabló találatot kapott és a helyszínen meghalt." - mondta Wendy Rose, a Sarasota megyei sheriff hivatal szóvivője.

"Az apának már volt tapasztalata, mert korábban már egyszer kirabolták, ezért aztán mindig figyelt arra hogy észrevegye ha mégegyszer megtörténik. Mikor meghallotta az üvegtörés hangot, azonnal a fegyvere után kapott hogy megvédje magát és a 11 éves gyerekét, aki az incidens alatt szintén a házban tartózkodott."

A Yoder nevű elkövető 22 éves, hosszú bűnlajstrommal rendelkező tapasztalt bűnözőnek számított, akit már többször is letartóztattak a hatóságok és legalább 5-ször ült már börtönben, ahol összesen több hónapot is eltöltött. Többek közt rablásért és rablási kísérlet miatt is.

A halálos lövést leadó apát megrázták a történtek. Hosszú Facebook bejegyzésben írta le hogy hogy történt az eset, hogy nem rossz ember és hogy hogy nem akart, de muszáj volt lőnie.

A hatóságok nem indítottak ellene eljárást az eset miatt, mivel egyértelműen önvédelemből lőtte le a betörőt. Viszont később a lőfegyver miatt mégis letartóztatták, mivel 13 évvel ezelőtt füvet akart eladni valakinek. Mivel amiatt bűnelkövetőnek számított így nem lehetett volna nála lőfegyver.

Bár az apa bajba került a védekezés miatt, a 11 éves fia életben van és neki sem esett baja.

http://gunssavelives.net/self-defense/video-father-shoots-and-kills-career-criminal-during-home-invasion/

http://www.heraldtribune.com/article/20141023/BREAKING/141029864?tc=ar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése