Pages

2014. november 17., hétfő

Kaliforniában is változás várható fegyverviselés terén?

Kész csoda, de lehetséges hogy nem Texas az egyetlen ahol előfordulhat az, hogy a fegyvertartók szemszögéből örömteli lesz a közeljövő .

Kaliforniában nem egyszerű a fegyverviselési engedély megszerzése, egészen pontosan átlagos civileknek szinte lehetetlen, mivel a hatóságnak nem kell kiadniuk, csak kiadhatják az engedélyeket. Pont úgy mint Magyarországon, ami azt jelenti hogy kiadhatják de nem adják ki. A nyílt viselést pedig 2 éve betiltották, tehát már elég rég óta az sem lehetséges.

Most viszont lépett a bíróság az ügyben és kimondták a bírók hogy az nincs rendben hogy a civileknek bizonyítaniuk kell hogy veszélyben vannak hogy kaphassanak viselési engedélyt. Mivel a bíróság ezt a fajta rendszert jogellenesnek tartotta és lejárt az idő arra hogy bárki fellebbezést nyújtson be a döntés ellen, így most úgy tűnik hogy egyenes út vezethet a változáshoz.

Eredetileg egy független újságíró  perelte be a San Diego-i hatóságokat az értelmetlen viselési-engedély törvény miatt. Egészen pontosan amiatt, hogy a rendőrség csak akkor adott ki fegyverviselési engedélyt egy civilnek, ha az a civil bizonyította hogy a testi épsége illetve az élete komoly veszélyben forog és csak egy lőfegyverrel tudja magát megvédeni.

A San Diego-i sheriff kijelentette hogy nem száll szembe a bíróság döntésével. Mint mondta, a hatóságok dolga a törvények betartása, és ha a bíróság szerint a törvény nem jó, akkor ezentúl a hatóságok a bíróság által meghatározott új törvényt fogják követni és betartattatni.

Ha az állam nem vet be semmi mocskos trükköt, akkor ez a változás igen komoly könnyítést jelent a fegyveres civileknek. Bár a Kalifornia-i vezetés nem megbízható, de a helyzet jelenleg az, hogy a bíróság döntése egyértelmű, és határozottan győzelemnek tekinthető a fegyvertartók számára.

http://gunssavelives.net/blog/court-cases/breaking-court-ruling-will-likely-end-californias-concealed-carry-laws/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése