Pages

2014. november 20., csütörtök

St. Louis-i fegyverboltosok: "Mindent elvisznek ami nincs lebetonozva."

A lakosság tömegesen rohamozza a fegyverboltokat és felvásárolnak mindent amit csak találnak, mert egyre csak azt hallani hogy komoly zavargások közelegnek Michael Brown lelövése miatt, illetve az ügy bírósági döntése miatt. 

A Missouri állami kormányzó már kihirdette a készültséget és a Nemzeti Gárda is mindenre készen áll arra az esetre, ha Ferguson-ban kitör az erőszak.

Van amelyik fegyverüzlet 3x annyi fegyvert ad el, mint a korábbik hetekben. 30-50 fegyvert vásárolnak tőlük, minden egyes nap, miközben a bíróságon az esküdtszék hamarosan dönteni fog a hónapokkal ezelőtti üggyel kapcsolatban. 

"Mindent elvisznek ami nincs lebetonozva" - nyilatkozta Steven King, az egyik helyi fegyverboltos. "A rendőrség nem fog tudni minden embert megvédeni. Aki pedig nem készül fel és nem áll készen mindenre, az abban az esetben csakis saját magát hibáztatja."

A többi fegyverkereskedő azt mondja, hogy a fegyvereladások azonnal megugrottak, közvetlenül az után hogy Brown a lövés következtében meghalt, Augusztos 9-én.

"Valószínűleg több fegyvert adtam el az elmúlt hónapban, mint tavaly egész évben" - nyilatkozta a County Guns üzlet tulajdonosa, Adam Weinstein, aki a nyári zavargások idején védte a boltját a fosztogatók ellen. Félautomata puskával és pisztollyal állt az üzlete előtt és úgy őrizte az épületet.

A boltját azóta átköltöztette Fergusonból máshová - részben azért mert tartott a későbbi erőszakos támadásoktól.

A nagyobb áruházakban még mindig van lőszer, de leszedték és a raktárba szállították, csak hogy nehogy fosztogatók kezére kerüljön. De amit az áruházakban tartanak, azt folyamatosan eladják. 

A fegyverekereskedők azt mondják, hogy rengetegen akik fegyvert vesznek Augusztus óta, azok első vásárlók, akik semmit nem tudnak a lőfegyverekről. A fegyveres kiképzők és rejtett viselési oktatók a következő év közepéig be vannak táblázva.

A sok képzetlen új fegyveres, akik erőszakos támadókkal lehetnek körbevéve, elég rossz helyzeteket teremthet. A fosztogatók fegyvereket lophatnak, véletlenül is elsülhetnek a lőfegyverek és pánikból is lőhetnek az emberek, amiről később kiderülhet hogy jogtalan fegyverhasználatnak minősülhet, nem önvédelemnek.

Az szószólók és bajkeverők jobb ha betartják a törvényt és nem kezdenek el fosztogatni a lakott területeken, mert az emberek félnek, de nem védtelenek és ez a zavargók és fosztogatók életébe is kerülhet. Egyszerűbben szólva "ha fosztogatsz, lelövünk". Ez a mondat jellemzi leginkább a lakosság és az üzletek tulajdonosainak a hozzáállását.

Mindeközben a bírósági ítélet bármikor megszülethet.

http://bearingarms.com/st-louis-guns-selling-everything-thats-nailed/

Előzmények:

http://www.atv.hu/kulfold/20140821-sulyos-seruleseket-szenvedett-a-fergusoni-rendor-aki-lelotte-a-fekete-fiut

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése