Pages

2014. július 25., péntek

Fegyveres orvos akadályozta meg a kórházi mészárlást + bűnüldöző civilek

DARBY, Pennsylvania állam, USA - Egy kórház 3. emeletén -ahol a pszichiátria működik- hangos szóváltásra lett figyelmes az egyik alkalmazott. A nyitott ajtón látta ahogy egy férfi veszekedik egy orvossal, majd fegyvert fog rá. A kórházi dolgozó ekkor becsukta az ajtót és hívta a rendőrséget.

A fegyveres tüzet nyitott és megölt egy nőt. Az egyik orvos viszonozta a lövéseket és háromszor sikerült eltalálnia a támadót.

A sebesült elkövetőt ekkor egy orvos és egy másik kórházi dolgozó lefogta és elvették tőle a fegyverét. A lövöldöző támadót súlyos sérülésekkel vitték a műtőbe, míg egy orvos a fején könnyebb, horzsolásos sérülést szenvedett.

A helyszínen többen is tartózkodtak, így valószínűsíthető hogy a fegyveres orvos több életet is megmentett, megakadályozva ezzel egy jóval nagyobb tragédiát.

http://www.myfoxphilly.com/story/26105516/multiple-people-injured-from-shooting-at-darby-hospital

Frissítés: Azóta kiderült hogy a kórház szabályzata szerint tilos lőfegyvert bevinnie az ott dolgozóknak, úgyhogy a 25 éve ott dolgozó orvos -aki megmentette a munkatársait- elveszítheti a munkahelyét -vagyis talán kirúgják-, ami akár még azzal is járhat hogy bevonják a paktizálásra feljogosító engedélyét.
Közben a nyomozást irányító rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy az orvos a tettével egyértelműen életeket mentett meg.

Bűnüldöző civilek

CEDAR RAPIDS, Iowa állam, USA - A rendőrséget lövöldözéshez riasztották, majd a helyszínre érő járőrök egy autósüldözés közepén találták magukat. Az üldözött autóban 5 személy ült, 4 felnőtt és egy fiatalkorú. Mind az ötüket letartóztatták és vádat emelnek ellenük.

A teljes hír úgy szól, hogy több lövést is leadtak és az autósüldözés azzal ért véget, hogy egy gyerek játszóházának ütközött az elkövetők autója. Este 7 körül próbálták megállítani az autót, mert a jármű leírása megegyezett a lövöldözés miatt keresett autóéval. Addig üldözték a kocsit, míg az le nem sodródott az útról. Ekkor az 5 férfi futni kezdett.

2 szomszéd látta hogy mi történt és úgy döntöttek hogy segítenek a rendőröknek. Tim Moore és Scott Eastwood -a két szomszéd- elmondták, hogy látták az 5 férfit, ahogy azok kiszálltak az autóból. Az elkövetők fegyvereket és drogot dobáltak szét az udvarán aztán elkezdtek futni, keresztül az úton.

A rendőr aki üldözte őket elesett, úgyhogy Scott fogta az engedéllyel hordott fegyverét, Tim-mel beugrottak a kisteherautójukba és azzal kezdték el üldözni a bűnözőket. Az 5 férfit utolérték és sikeresen visszatartották őket a rendőrség kiérkezéséig. 

Scott azt nyilatkozta a tévének, hogy azért visel lőfegyvert, hogy megvédhesse vele a családját.

2014. Július 24.

http://www.fox28iowa.com/news/features/top-stories/stories/update-5-arrested-after-chase-28646.shtml

Tim és Scott

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése