Pages

2015. április 26., vasárnap

Tömeggyilkolni akart, de megállította egy fegyveres civil

Philadelphia, Pennsylvania, USA (2015/03/22) - "Szombaton egy legálisan fegyvert viselő férfi több ember életét is megmentette -köztük gyerekekét is-, amikor egy másik férfi fegyert rántott és tüzet nyitott egy Philadelphia-i borbély üzlet épületére." - nyilatkozta a rendőrség.

A 40 éves Warren Edwards délután 3 óra körül összeszólalkozott a Falah Borbélyüzletben. A szemtanúk nyilatkozták a médiának, hogy mikor Ewardsnak azt mondták hogy nyugodjon le, akkor ő elővett egy fegyvert és lőni kezdett.

8-10 ember volt ott, köztük több gyerek is.

A rendőrség elmondta hogy egy másik férfi aki épp csak besétált a borbélyüzletbe, elővette a saját fegyverét és lelőtte az őrjöngő, tömeggyilkolni akaró elkövetőt. A védekező férfi többször is eltalálta a mellkasán. Edwards a kórházba szállításkor meghalt.

"A személy aki lelőtte, legálisan, engedéllyel viselte a fegyverét. Közbelépett és úgy gondolom hogy ezzel sok ember életét megmentette. Sokkal rosszabb lett volna a végeredmény, ha ez a férfi nem lett volna ott, de ott volt és megmentette az ott lévő embereket." - nyilatkozta Frank Llewellyn rendőrkapitány a CBS tv csatornának.

"Le a kalappal előtte. Sokkal nagyobb baj is lehetett volna. Egy rakás halálos áldozat lett volna" - mondta Bianca Brown, aki a bűncselekmény közelében lakik.

A rejtett fegyverviselő férfi később besétált a rendőrségre. Még nem tudni hogy indul-e eljárás az ügyben, de valószínűleg nem, mert úgy tűnik hogy egy egyértelmű önvédelmi helyzetről van szó.

Mivel időben cselekedett, így az őrjöngő fegyveresen kívül senki más nem halt meg és nem sérült meg.


http://controversialtimes.com/news/video-concealed-carrier-stops-possible-mass-shooting-inside-philadelphia-business/

http://dailycaller.com/2015/03/22/concealed-carrier-saved-a-lot-of-people-after-gunman-opened-fire-in-philly-barbershop-video/

http://benswann.com/gunmans-mass-shooting-rampage-in-philly-barbershop-cut-short-by-concealed-carrier/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése