Pages

2015. február 1., vasárnap

Texasban "félkatonai" szervezet masírozik a rendőrség erőszakossága ellen

Dallas, Texas, Egyesült Államok - Az elmúlt néhány hónapban a sajtótermékek címlamján elég sokszor jelentek meg cikkek a rendőrség által elkövetett túlkapásokról és erőszakról. Erre válaszként megalakult egy szervezet Dallas-ban, Texas államban. A szervezet tagjai az utcákon járőröznek.

A Huey P. Newton Gun Club fegyveres szervezet, ami 5 másik "félkatonai" szervezettel egyesült, fekete és latino tagsággal rendelkezik, és állításuk szerint a kisebbségek ellen elkövetett rendőri brutalitás az, ami ellen fellépnek.

Charles Goodson, a 31 éves Dallas-i lakos, és Darren X, a 48 éves szélsőséges fekete szeparatista Új Fekete Párduc Párt vezetője, alapították meg az új fegyveres csoportot és a Hemphill nevű településen vonultak fel. Azért ott, mert úgy gondolják, hogy Hemphillben a rendőrség nyomozása nem volt elég határozott, mikor egy Alfred Wright nevű fekete férfit valakik megöltek.

"Bármilyen származású fegyveres embert magunk közé fogadunk" - nyilatkozta Darren X a VICE sajtóorgánumnak. "Az egész ügyet azért kezdtük el, hogy okítsuk az embereket az országos, az állami és a helyi fegyvertörvényekről. Azt akarjuk hogy abbamaradjon a testvérek közötti öldöklés és népirtás."

Augusztusban, két héttel a Michael Brown incidens után, a fegyveres csoport Dixon Circle-ben demonstrált, ami egy fekete városrész.

Több tucat fegyverklub tag masírozott, AR-15-ösöket és más puskákat kézben tartva, míg az egyik vezetőjük azt kiabálta, hogy "Nem engedjük tovább és nem tűrjük szó nélkül, hogy a *disznók lemészárolják a testvéreinket és nővéreinket." (A "disznók" a rendőrök egyik gúnyneve az Egyesült Államokban.)

A felvonulók közben kiabálták, hogy "Fekete Hatalmat!".

Russel Wilson, a Dallas megyei kerületi főügyész azt nyilatkozta a Free Thought Project sajtóorgánumnak, hogy ő támogatja azt amit ez a szerveződés tesz. "Minden joguk meg van hozzá hogy ezt tegyék" - mondta Wilson. Azt is nyilatkozta hogy a fegyveres csoport a felvonulással és demonstrációval visszaállítja az emberek önbizalmát azzal, hogy ezeket a felvonulásokat megtehetik és senki nem szól rájuk miatta.

Goodson, a szervezet vezetője hozzátette, hogy reméli hogy a fegyveres csoportja növekedni fog és "az NRA fekete alternatívájává válik".

http://benswann.com/a-texas-paramilitary-style-group-is-organized-in-response-to-police-brutality/

Blog admin vélemény:

Én a főügyésszel értek egyet. Megtehetik, tegyék, joguk van hozzá. Amíg nem követnek el erőszakot, addig támogatom a jogukat ahhoz hogy demonstráljanak és szeveződjenek. Hogy nem értek egyet a politikai nézeteikkel, azzal hogy szerintük Michael Brown ártatlan volt, ahogy azzal sem hogy faj-ügyet csinálnak az egészből, de a szólásszabadsághoz való jogaikat támogatom, úgyhogy felőlem ha ilyeneket akarnak mondani, akkor csak tegyék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése