Pages

2014. október 1., szerda

Fegyveres Batman védi a várost

Egy férfi megkapta a közösségtől a "Batman" becenevet, amiért ő járőrözik a rossz környékeken a rendőrség helyett.

Előfordul olyan is, hogy a rendőrség 30 percen át fel se veszi a telefont, ez történt akkor is, mikor valakihez betörtek és az áldozat megpróbálta őket felhívni telefonon. Olyan is előfordul hogy 58 percen át nem ki a helyszínre, még akkor sem ha komoly bűncselekmény történik.

Ezt elégelte meg az egyik lakos és úgy gondolta hogy ő fogja figyelni a környéket, mint önkéntes polgárőr. A járőrútjain nyíltan viseli a lőfegyverét az oldalán, bár emellett megvan rejtett viselési engedélye is.

A körútjain hangosbemondóba szokott beszélni, amivel értesíti a lakosságot hogy kint van és figyeli az utcákat. Az elhagyott házakat átvizsgálja, vandálokat illegális lakásfoglalókat és gyújtogatókat után kutatva. De a járőrözése elriasztja a környékről a rablókat, gyilkosokat, autótolvajokat és erőszakos támadókat is.

Úgy kezdődött nála a dolog, hogy részt vett egy kislány felkutatásában. A pici lány apját ugyan elítélték, de a gyerek holtteste sosem került elő, hiába keresték.

A polgárőr elmondta hogy hogyan történt.

"Emlékszem hogy néhány évvel ezelőtt egy kislány, egy baba, Bianka eltűnt. Sokan részt vettek a keresésében, köztük én is. Akkor nagyon elérzékenyültem. Sosem találtuk meg, de én sosem adtam fel a keresését."

A médiának ezt nyilatkozta az egyik környékbeli lakos:

"Egy igazi férfi van kint az utcákon, aki védelmez minket." Arra a kérdésre hogy biztonságosabb-e ettől a környék, azt válaszolta hogy "Igen".

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=C7XKw_cLTYs

http://benswann.com/detroit-citizen-dubbed-batman-for-armed-neighborhood-watch-patrols/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése